LGBTİ+Manşet

Mersin’de trans bireye nefret saldırısı

0

Mersin’de seks işçiliği yapan bir transseksüel, merkez Yenişehir ilçesinde geçtiğimiz gün bir grubun sopalı ve döner bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırıda ağır şekilde yaralanan trans kadın ambulansla Toros Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı.

Akdeniz Olay Gazetesi’nden Baki Uğuz’un haberine göre Deniz isimli trans kadın, Pazartesi akşam saat 20.30 sularında evinden çıkıp Pozcu semtindeki Akbank’ın önüne geldiğinde ellerinde sopalar ve döner bıçakları olan 3 kişinin saldırısına maruz kaldı.

“Sizleri burada istemiyoruz, defolun gidin buradan” diye bağırarak transfobi kusan saldırganlar, ellerindeki sopalar ve döner bıçaklarıyla feci şekilde yaraladıkları trans kadını daha sonra yoldan geçen bir aracın önüne attılar. Saldırıda aldığı döner bıçağı darbelerinden dolayı kafasında kesikler oluşan trans kadın Deniz’in sol bacağı da kırıldı.

Çevredeki vatandaşların çağırdığı ambulansla Toros Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan Deniz, “Olay yerinde ben darp edilirken kimse yardım etmedi. Olayın meydana geldiği yerdeki kamera kayıtlarının incelenmesini istiyorum” dedi. Deniz’in kırılan bacağı alçıya alınırken, Toros Devlet Hastanesi’ndeki tedavisi devam ediyor.

(Akdeniz Olay)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.