ManşetMedya-İnternet

Açık Radyo’dan “Gezi Belgeseli”: ‘Direniş’, ‘Park Havası’ ve ‘Bu Daha Başlangıç’

0

Açık Radyo'da direnişin başlangıcından beri devam eden "Gezi Parkı" programında Ömer Madra ve Can Tonbil (sağda) direnişin gün gün nabzını tutuyor

Açık Radyo’da üç gün sürmesi planlanan Gezi Belgeseli yayını bugün başladı.

Fm 94.9 frekansı ve internet üzerinden takip edilebilen Açık Radyo’da Gezi Direnişi’nin başladığı günden beri 10:00 – 10:30 saatleri arasında yayınlanan Gezi Parkı programının kuşağında dinleyiciler ile Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri buluşacak belgeselin başlıkları  ‘Direniş‘, ‘Park Havası‘ ve ‘Bu Daha Başlangıç‘ .

Belgeselde direnişe dair haberleri başlangıcından bu yana takip etmeye çalışan Açık Radyo, direnişin 6.ayında halen yaşanmakta olan süreci bir belgesel aracılığı ile dinleyicileri ile paylaşıyor.

Can Tonbil’in hazırladığı Gezi Direnişi’ne dair deneyimleri içeren ‘Açık Radyo’da bir Gezi’ belgeseli, Gezi’nin tüm aşamalarını ve değişim sürecini direniş ruhuna dahil olanların anlatımları ve alandan ses kayıtları ile aktarıyor.

Gezi sürecinin ürettiği çalışmalar direnişin 6. Ayında direnişe dair belleği canlı tutmaya devam ederken, Gezi’yi farklı noktalardan analiz etmemize de yardımcı olma niteliğinde. Açık Radyo’nun kolektif bir çalışmasının ürünü olarak ortaya çıkan belgesel  27 Mayıs’tan 15 Haziran’a kadar olan süreci yeniden okuyabilmeye olanak sağlayan bir proje.

Can Tonbil, belgeselin oluşum sürecinden bahsederken, 27 Mayıs’ı, 28 Mayıs’a bağlayan gece Gezi Parkı’nın dozerlerle işgal edilmesi ile birlikte Açık Radyo’nun program formatının değiştirildiğini ve yayının gazetecilerin, avukatların ve direnişi deneyimleyen insanların telefon bağlantılarıyla sürdürüldüğünü söylüyor. Direnişle paralel bir şekilde aktarılan ve farklı isimlerin analizlerine yer veren programın bütünü Açık Radyo’nun alanda gerçekleştirdiği röportajları ve ses kayıtlarını yayınlaması üzerinden şekilleniyor.

Haber: Duygu Koçoğlu

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.