Kültür-SanatManşet

Kendi vizyon filmlerinizi yaratmak “Başka Sinema” ile mümkün!

0

Günümüz sinema anlayışının ticari beklentiler üzerinden şekillendiği ve sinemaseverleri  avmlere hapseden tutumlarına alternatif olarak Başka Sinema adlı yeni oluşum vizyona girme ya da vizyonda kalma şansı bulamamış yapımları izleyicilerle buluşturmayı hedefliyor.

İlk Gösterim  1 Kasım’da

Radikal’den Şenay Aydemir’in  proje direktörü İmre Tezel ile yaptığı röportajda aktarıldığına göre M3 Film yeni bir dağıtım modelini müjdeleyen ‘Başka Sinema adlı projesi Kariyo&Ababay Vakfı’nın desteğiyle hayata geçiriyor. Kartel haline dönen vizyonda yer bulma çabası yerine hem sinema emekçilerinin yapımlarını izleyicilerle buluşmasına imkan veren Başka Sinema oluşumu alternatif bir film Dağıtım ağının oluşması için önemli bir adım.

İlk gösterimlerin 1 Kasım’da gerçekleşeceği “Başka Sinema” projesi gösterime giren filmlerin 1 ay boyunca vizyonda kalmasını ve farklı gün ve saatlerde gösterimini sağlayarak sinemaseverlerin filmleri kaçırma olasılıklarını en aza indirmeyi hedefliyor.

Başka Sinema oluşumu kapsamında ilk gösterime girecek film ise İstanbul Film Festivalinde Altın Lale ödülünü kazanan ve sinema dağıtım karteline dur demek için filmini vizyondan çeken yönetmen Onur Ünlü’nün ‘Sen Aydınlatırsın Geceyi’ filmiyle başlayacak.

Kasım ayı boyunca sinemaseverlerin izleme şansı bulacağı diğer filmler; yılın en çok konuşulan filmlerinden ‘Frances Ha’, Altın Palmiyeli ‘Mavi En Sıcak Renktir’, prömiyerini Berlin’de yapan ‘Hayat Boyu’ ve Neil Jordan imzalı ‘Bir Vampir Hikâyesi’…

Başka Sinema film gösterimleri başlangıç için İstanbul ve Ankara’da sinemaseverlerle buluşacak. [Beyoğlu Beyoğlu, Altınuzade Capitol, Kadıköy Rexx, Ankara Büyülü Fener] Başka Sinema yetkilileri farklı şehirlerde film gösterimleri yapmak için çalışmaları sürdürüyor.

Başka Sinema alternatif film dağıtım ve gösterim ağından haberdar olmak için;

baskasinema.com

facebook.com/baskasinema

twitter.com/Baska_Sinema

foursquare.com/baska_sinema

pinterest.com/baskasinema

youtube.com/baskasinema

“Başka Sinema” Projesinde Gösterilecek Yapımlar..

Yozgat Blues (Mahmut Fazıl Coşkun)

Jeune et Jolie (François Ozon)

Le Passe (Asghar Farhadi)

İnside Llewyn Davis  (Coen Kardeşler)

Only Lovers Left Alive (Jim Jarmusch)

Le Capital (Costa- Gavras)

Mavi Dalga  (Zeynep Dadak- Merve Kayan)

(Radikal)

You may also like

Comments

Comments are closed.