Kültür-SanatManşet

[Foto Haber] Altın Koza’da kare kare Perşembe

0

20. Altın Koza Film Festivali’nde dördüncgü günü fotoğraflar eşliğinde kısa notlar ile de sizinle paylaşaım istedik.

Cemalpaşa Bulvarı. Şehir, Altın Koza’yı bağrına basmış. Aynı şeyi filmlere olan ilgi açısından söylemek güç. Yarışma filmleri dışında filmlere rağbet olduğunu söyleyemeyiz.

Altın Koza’da sinemanın iki ayrı çehresinden iki çok yakın dost yanyana. 20. Adana Altın Koza Film Festivali Yaşam Boyu Onur ödülü sahibi aktör İzzet Günay ve sinema yazarı Sevin Okyay.

Hilton’dan Real AVM’ye Aslı Özge’nin “Hayat Boyu” filmini izlemeye giderken İlksen ile benim fotoğraf çektiğimi görünce bize bir fotoğraf makinesi uzatarak, “bizi de çekin” o zaman dediler.

Cahilliğim için tekrar kendilerinden çok özür diliyorum. Tiyatro’nun önde gelen isimleri (soldan sağa) Defne Halman, Işık Yenersu ve Aysan Sümercan.

Defne Halman’ı “Hayat Boyu”ndaki performansından dolayı bir kez daha kutluyoruz.

Hilton Oteli içindeki Altın Koza standı sorumlusu Özgün Özkan.

Birgün’den Canan (Biraydın) biz servisi beklerken, “Kitabı almadınız mı?” deyince standa geldik. Kitabın yanında çulsuz halimizi görünce festival çantasını da takdim etti sağolsun Özgün. Çantanın içinde ise yok yok. Festival Guest yaka kartına nasıl sahip oldum sanıyordunuz !

Altın Koza’da (benim anladığım kadarı ile) Seyhan Hotel’de basın, Hilton’da ise sanatçılar kalıyor. İşte bu da her filmden bir saat önce hem Seyhan hem Hilton’dan Real AVM’ye hareket eden servis araçlarından Hilton önüne park edeni.

Siz şimdi servisin içini de merak edersiniz dedik. Yekta Kopan en önde, diğer isimler hakkında yorum yapmak isteyen için yorum köşemiz emrinize amade.

Kendi facebook hesabımda yazdığım şekilde aktarsam itirazınız olmaz değil mi?

“Dünden unutulmaz bir kare

Alternatif Medya Altın Koza’da
Seyhan Hotel’in önünde bizi Hilton’a götürecek aracı beklerken

fotoğrafı çeken Yeşil Gazete’den bendeniz

fotoğrafta yer alanlar ise soldan sağa
İnsan Haber’den Gülşen İşeri, Birgün’den Canan Biraydın ve Açık Radyo’dan İlksen Mavituna

#kimkorkarhaintekelcisermayeden #heryertaksimheryerdireniş #altınkoza #anavarrza

Ben onlara “festival melekleri” ismini uygun gördüm. Real AVM içinde bulunan CineMaximum Sinema Kompleksindeki Altın Koza standı görevlileri. Tuğçe ve Sinem Akkoç kardeşler.

Tuğçe ile daha ilk gün tanıştık, ben stand önünde poz verirken yardımcı oldu. Aynı gün ortak bir tanıdığımız olduğunu tesadüfen öğrendik. Sonrasında da ne zaman sinema salonuna gelecek olsam güleryüzlerini eksik etmediler. Hatta dün içinde eczane bulunmadığını öğrendiğim Real AVM’de diş ağrısından bitap düşecek iken nerden buldular ise bana ağrı kesici de edindiler.

Yalnız bir şikayetleri var. Dün onlara bırakılan festival kataloğunu beyaz sakallı bir kişi kendilerinden gasp etmiş. Ne dedilerse geri alamamışlar. Katalog standlarda bulunmadığı halde aynı beyaz sakallı bey üstüne üstlük herkesi katalog için kendilerine yönlendirdiği için bir hayli sıkıntı yaşamışlar.

Katalog konusu haklı bir isyan sebebi beyaz sakallı bey, ben de kabul ediyorum ama suçlanacak en son kişi stand görevlileri.

Sevin Okyay’ı bulurumda kendisi ile fotoğraf çektirmeden bırakır mıyım hiç.

Üstelik sıkı durun, Sevin Okyay en yakın zamanda Yeşil Gazete okurları için yazmaya başlayacak.

Hayat Boyu filminin başrol oyuncusu Defne Halman ve yönetmeni Aslı Özge.

Altın Koza şunu bir kez daha ispat etti. Bir yerde ne kadar çok kadın emeği varsa orda hem bet hem de bereket var. Sinemada daha çok kadın yönetmen istiyoruz.

Salondaki koltukların üzerinde bu kumaşlar var ise bilinki o yerler basına ve davetlilere ayrılmış. Ben de bilmiyordumda İlksen söyleyince öğrendim.

Yakanızda festival guest kartı ile sinema salonunun içine girmenin havası ise bambaşka. Kendinizi Brunei Sultanı filan zannediyorsunuz. Tabi sinema perdesinin üzerine ilk ışık düşene kadar sürüyor. Sinemanın büyüsü ne brunei bırakıyor ne de sultan.

Ve artık salona girebiliriz.

Film başlasın

 

Fotoğraflar: Alper Tolga Akkuş, İlksen Mavituna, kim olduğunu bilmediğim birkaç festival insanı

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.