ManşetTürkiye

Didim’de Gezi karikatürleri sergisine soruşturma

0

Didim’de 18’ncisi düzenlenen Barış Şenlikleri sürerken reklam panolarına Didim Gezi Platformu tarafından asıldığı ileri sürülen ‘Gezi direnişini’ konu alan uluslararası karikatürlerden oluşan sergi savcılık emriyle toplatıldı ve 5 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Çeşitli sivil toplum kuruluşların oluşturduğu Didim Gezi Platformu, 18’inci Didim Barış Şenlikleri sürerken 31 Ağustos’ta saat 15.00 sıralarında Yalı Caddesi’ndeki reklam panolarına Gezi Parkı direnişini konu alan Carlos Latuff (Brezilya), Erdoğan Karayel (Almanya), Marco De Angelıs (İtalya), Murat Ahmeti (Kosova) ile Türkiye ‘den Köksal Çiftçi, Kürşat Zaman, Mehmet Gölebatmaz, Menekşe Çam, Muammer Olcay, Sait Munzur’un karikatürleri asıldı.

Karikatürler, AKP Didim İlçe Teşkilatı’nın şikayeti üzerine, aynı gece yarısı savcılığın talimatıyla polis tarafından toplandı. Sergiyle ilgil olarak, Serginin organizatörlüğünü de yapan ve Didim’de yaşayan çizer Mehmet Gölebatmaz ile birlikte Didim Gezi Platformu’nun 3 üyesi ve reklam panolarını kiralayan şirket yetkilisi hakkında soruşturma başlatıldı.

Karikakütirist Gölebatmaz’ın avukatı eşliğinde Didim Emniyet Müdürlüğü’nde ‘Devlet büyüklerine hakaret’ suçlamasıyla ifadesi alındı. Aynı zamanda avukat olan Gölebatmaz’ın polisteki ifadesinde kendisine yöneltilen suçlamayı kabul etmeyip, “Mesleğim avukatlık olsa da karikatüristim. Türkiye’de ve yurtdışında çalışmalarım yayınlanmakta, birçok müzede çalışmalarım bulunmaktadır. Karikatür eleştiri sanatıdır. Devlet büyüklerine kesinlikle hakaret suçu işlemedim, sadece yalakalık yapmıyorum. Sistemde eleştirilmesi gereken noktaları kendi dünya görüşüm ve sanatımla çiziyor ve sergiliyorum” dedi.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.