Doğa MücadelesiManşet

Çıralı sahili şimdi de atık su ve denize bırakılan çöplerin tehdidi altında

0

Dünyanın en iyi plajları arasında gösterilen ve 1’inci derecede doğal SİT kapsamındaki Antalya’daki Çıralı sahili teknelerin atık pis su ve çöpleri nedeniyle kirlilik alarmı verdi.

Çıralı sahilinde yaşanan duruma ilişkin bilgi veren Çıralı Deniz Taşımacılık Kooperatifi Başkanı Ramazan Yavuz, Adrasan açıklarından geldiğini tahmin ettikleri teknelerin veya sabah saatlerinde açıkta dolaşan bazı helikopterlerin denize atık sıvı ve katı atıkları boşalttıklarını düşündüklerini söyledi.

Çıralı’da 11 tekne olduğunu ve bu konuda hepsinin gerekli duyarlılığı gösterdiğini belirten Yavuz, “Her gün saat 11.00-12.00 arasında denizde açığa bırakılan sıvı ve katı atıklar rüzgarla birlikte sahile ulaşıyor. Bu saatlerden sonra Çıralı sahilinde denize girmek mümkün olmuyor. Tatilciler bu görüntüler nedeniyle plajı terk ediyor. Sorunun nereden kaynaklandığı henüz tespit edilemedi. Temizleme tankları aldık sürekli temizliyoruz ancak bölgede herkes bizi suçluyor. Büyük sıkıntımız var” diye konuştu.

Çıralı Sahili 27 Temmuz’da Antalya 2. İdare Mahkemesi’nin bölgenin orman içi dinlenme yeri olarak tescil edilmesi ve kiraya verilebilmesi kararının iptal edilmesi ile yok olmaktan kurtarılmıştı.

(Radikal, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.