Kültür-SanatManşet

Cennet Bahçesi’nde progresif müzik festivali

0

10 Ağustos’ta Burgazada’da Cennet Bahçesi’nde düzenlenecek festivalde Replikas, Sattas, Dinar Bandosu, Taner Öngür & Avam, Volkan Karaman & Kontsizoff Orkestrası, Batman Robin & Kemal, Teneke Trampet, Klan, Cenk Taner & Arkadaşları yer alıyor.

60’lı yıllardan fırlamış afişiyle göz dolduran festival 10 Ağustos Cumartesi saat 18:00′de başlayıp, 01:00’de sona erecek.

Taner Öngür sosyal medyadan festival hakkında şöyle bir bilgilendirme yaptı.

“arkadaşlar, bu festivalde, güçlü ses sistemleri, ışık oyunları, sis makineleri, projektörler filan olmayacak. Aynen, 60’lardaki gibi davulda sadece 1 mikrofon, diğer bütün enstrümanlar davulun akustik volümüne balanslanarak müzik yapılacak. insan denilen yaratığın, desibel sınırlarını, güçlü algılanmak adına zorlamayacağız. kulaklarımızın gerçekten algılayabildiği bir desibelde yaşanacak herşey, yanınızdaki ile konuşabileceksiniz. son 30 yıldır, kapitalizmin, her alanda olduğu gibi, müzikte de abartıyı pompalaması neticesinde, müzik dinlenmeyen bir kavram haline geldi, abartı arttıkça arttı, artık yeter, bu abartıyı reddediyoruz. Doğal kulaklarımıza kavuşmak istiyoruz, müzik saf sessizlikten başlayabilmeli, bildiğiniz gibi adalarda, motorlu araçlar yok, yani aslında şehirde farketmediğimiz ve bizi ne olduğunu anlamadığımız bir şekilde çıldırtan dip gürültüsü yok, Orada kendinizi daha temiz ve dinç hissedeceksiniz, kafanız daha az karışık ve daha huzurlu olduğunuzu farketmeniz de cabası..”

Yeşil Gazete

 

You may also like

Comments

Comments are closed.