DünyaManşet

[Özel Haber] Avrupa Yeşil ve Sol’dan destek var!

0

Avrupa Parlamentosu’ndaki Avrupa Solu Üyeleri /Kuzey Yeşilleri (GUE/NGL) milletvekilleri, yayınladıkları bir bildiriyle Türkiye’deki direnişçilerin yanında durdu.

İşte bildirinin tam metni:

Türkiye’deki seferberlikle dayanışma! Polis baskısına hayır, prostesto hakkını savun!

Aşağıda imzası bulunan bizler, Avrupa Parlamentosu’ndaki Avrupa Solu Üyeleri /Kuzey Yeşilleri (GUE/NGL), geçtiğimiz günler ve haftalarda, Türkiye çapındaki barışçıl protestolarda yer alan insanlarla olan dayanışmamızı genişletmek istiyoruz. Tüm Avrupa’daki çalışan insanlar ve aktivistler, Türkiye’deki olayları, protestoculara büyük bir sempatiyle izliyorlar ve devlet güçlerinin kullandığı şiddet karşısında dehşete düşmüş durumdalar.

Polisin protestoculara uyguladığı sert devlet şiddeti karşısında grev çağrısında bulunan kamu sendikası KESK’in çağrısını destekliyoruz. Türkiye’deki sağ görüşlü ve yerel güç olma amacı taşıyan bir NATO müttefiki olan rejime, bu öfke ve itirazlar ile meydan okunmuştur.

Avrupa Parlamento’sunun sol görüşlü üyeleri olarak, Türkiye’deki ve dünyadaki tüm insanların demokratik hakkı olan protesto ve ifade özgürlüğünü savunuyoruz. Başbakan Erdoğan’ın medyada yer alan “protestolar demokratik değildir” ve “sosyal medya toplum için bir tehdittir” açıklamaları karşısında dehşete kapıldık.

1700’den fazla insanın göz altına alındığı haberleri ve aynı zamanda polis şiddeti sonucunda 1500’e yakın insanın, anladığımız kadarıyla bir çoğunun da ciddi bir biçimde, yaralanması bizi öfkelendirdi.

Türkiye hükümetine; polis şiddetini sona erdirmesi, devlet şiddetinin kullanımı konusunda bağımsız bir araştırma başlatması ve araştırma sonuçlarının kamuya açıklanarak suçluların adalet karşısına çıkarılması yönünde çağrıda bulunuyoruz.

Çoğumuz, kendi ülkelerimizdeki, Avrupa Merkez Bankası-Avrupa Birliği Komisyonu-Uluslararası Para Fonu Troyka’sının bir çok çalışan sınıf insanları ve gençler için umutsuzluğa ve yoksulluğa neden olan sert kemer sıkma politikalarına karşı, ulusal hükümetlerin de onay ve desteğiyle protesto hareketlerinde aktif rol alıyoruz.

Neo-liberal ve sosyal olmayan politikalar karşısında insanların öfkesi arttıkça, demokratik bir hak olan protesto hakkının, nasıl da tehlikeye düştüğüne şahit oluyoruz.

İşte bu yüzden, protesto hakkımızı savunmak ve zengin bir azınlığın çıkarlarını değil, çoğunluğun çıkarları ve yaşam standardını ilgilendiren politikaları desteklemek için beraberlik içinde olmalıyız.

“Bu kadar yeter! ” diyoruz. Hükümet demokratik hakları, işçilerin, sendikaların ve azınlıkların haklarını uzun süredir beri ihlal ediyor. Sizin cesaretiniz ve mücadeleniz bizim için bir ilham kaynağıdır ve bu mücadelenize dikkat çekmek için Avrupa Parlamentosu’nda ve içinde yer aldığımız diğer sendika ve sosyal hareketler dahilinde elimizden geleni yapacağız.

Sizinle beraberlik içindeyiz,

Paul Murphy, Avrupa Parlamentosu Milletvekili, İrlanda

Martina Anderson, Avrupa Parlamentosu Milletvekili, İrlanda

Nikolaos Chountis, Avrupa Parlamentosu Milletvekili, Yunanistan

Takis Hadjigeorgiou, Avrupa Parlamentosu Milletvekili, Kıbrıs

Jacky Hénin, Avrupa Parlamentosu Milletvekili, Fransa

Sabine Lösing, Avrupa Parlamentosu Milletvekili, Almanya

Marisa Matias, Avrupa Parlamentosu Milletvekili, Portekiz

Willy Meyer, Avrupa Parlamentosu Milletvekili, İspanya

Helmut Scholz, Avrupa Parlamentosu Milletvekili, Almanya

Soren Sondergaard, Avrupa Parlamentosu Milletvekili, Danimarka

Alda Sousa, Avrupa Parlamentosu Milletvekili, Portekiz

Kyriacos Triantaphyllides, Avrupa Parlamentosu Milletvekili, Kıbrıs

Sabine Wils, Avrupa Parlamentosu Milletvekili, Almanya

Gabi Zimmer, Avrupa Parlamentosu Milletvekili, Almanya

 

(Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.