Kültür-Sanat

Listag üyesi aileleri anlatan Benim Çocuğum belgeseli FilmAmed Festivali’nde

0

Çocukları lezbiyen, gey, biseksüel, trans bireyler olan bir grup anne babanın hikâyelerini konu alan Benim Çocuğum belgeseli 19 Mayıs Pazar günü, Diyarbakır galasını yaptı.

3. Filmamed Belgesel Film Festivali kapsamında, Cegerxwin Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen gala yoğun ilgi gördü. Diyarbakır’daki sinemaseverlerin zılgıt çekerek izledikleri filmin galasına sivil toplum kuruluşlarından ve yerel örgütlerden yoğun katılım oldu. Gösterime Yönetmen Can Candan, Yapımcı Ayşe Çetinbaş ve Metehan Özkan’ın yanı sıra hikâyeleri filme konu olan annelerden Pınar Özer ve Sema Yakar da katıldı.

Film bitiminde Cegerxwin Kültür Merkezi’nin 350 kişilik salonunu dolduran izleyiciler zılgıtlar ve sloganlarla film ekibini ayakta alkışladı. Gösterime Tunceli, Maraş, Malatya gibi çevre illerden seyircilerin katılması dikkat çekti. Filmin ardından yapılan söyleşide LİSTAG annelerine yoğun ilgi gösterildi. LGBT bireyler, aileler ve izleyiciler birbirlerini coşkuyla kucakladı.

Diyarbakır Galası Rojin Çiçek anısına

Yönetmen Can Candan, Diyarbakır galasını 2012 yılında, Diyarbakır’da, eşcinsel olduğu için ailesi tarafından öldürülen, 17 yaşındaki Rojin Çiçek’in anısına adadıklarını ifade etti. Gösterime katılan LGBT bireyler, Diyarbakır’da organize edilen LGBT konulu bir etkinlikte ilk kez bu kadar çok kişinin bir araya geldiğini ifade ettiler. BDP Eşbaşkan Yardımcısı Avukat Meral Danış Beştaş ise gösterim sonrasında Twitter üzerinden şu mesajı yayınladı: “Ailelerin çocukları için yürüttükleri mücadele çok değerli. Ötekileştirme ve ayrımcılığa karşı hep birlikte duracağız.”

Yakında vizyona da girmesi beklenen Benim Çocuğum 23 Mayıs Perşembe günü, Cegerxwin Kültür Merkezi’nde ikinci kez gösterilecek. Filmamed Belgesel Film Festivali kapsamında yapılacak gösterim saat 14:30’da başlayacak.

Filmle ilgili ayrıntılı bilgi için: www.benimcocugumbelgeseli.com

(Agos)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.