ManşetYeşillerden

[Özel Haber] Yeşiller/Sol örgüt buluşmalarında ilk durak Mersin

0

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi örgüt buluşmaları eş sözcüler Sevil Turan ve Arif Ali Cangı‘nın Mersin ziyareti ile başladı.

Mersin’de ilk olarak Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensupları ile buluşan Turan ve Cangı, gazetecilere Yeşiller ve Sol Geleceğin Türkiye siyasetine getireceği yenilikler hakkında bilgi verdi.

Gazeteciler Cemiyetindeki basın toplantısının açılışını Yeşiller/Sol’un Mersin eş sözcüsü Osman Yılmaz yaptı. Yılmaz, parti olarak yeni bir dünya, yeni bir Türkiye yaratmak için yola çıktıklarının altını çizdi.

Arif Ali Cangı

Arif Ali Cangı, Yeşiller/Sol’un 4Adalet (4A) kampanyası hakkında bilgi verdi. Parti olarak Su, Ekmek, Söz ve Kimlik adaleti olarak özetlenen ve sırası ile Çevre ve İklim Adaleti, İktisadi Adalet, Katılım Adaleti ve Tanınma Adaleti’nin ülke içinde tam olarak teşekkül etmesi için çalışacaklarını kaydettti.

Sevil Turan ise sözlerine Mersinli basın mensuplarına Yeşiller ve Sol Geleceğin Türkiye siyasetine getirdiği yenilikleri aktararak başladı.

Sevil Turan

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin sadece iki partinin birleşmesinin çok ötesinde bir anlam taşıdığını kaydeden Turan, bir yıl süren kuruluş sürecine değindi. Yeşiller ve Sol Gelecek ile ülke siyasetine eş sözcülüğü getirdiklerini belirten Turan, partinin her aşamasında LGBT bireylere %5, gençlere %20, Kadınlara %50, Engelli bireylere ise %5 kota sağladıklarını vurguladı.

Partinin diyalog meclisleri ve çalışma grupları oluşturarak parti üyesi olmayanları da hareketin içine katmayı amaçladığını belirten Turan, Yeşiller/Sol’un dört ayı bulan siyaset hayatında amaçlananın nasıl bir parti istiyorsak öyle bir Türkiye’ye ulaşmak olduğunu söyledi.

Yeşiller/Sol eşsözcülerinin örgüt ziyaretleri 20 Nisan’da Adana, 21 Nisan’da ise Gaziantep ziyaretleri ile devam edecek. Turan ve Cangı akdenizin ardından karadenize geçerek sırası ile Samsun, Giresun, Fatsa, Trabzon, Çamlıhemşin  ve Hopa örgütlerine ziyaret gerçekleştirecek.

Çernobil’in Tanıkları 26 Nisan’da Mersin’de

Çernobil'in Tanıkları 26 Nisan'da Mersin'de

Basın Toplantısı sırasında Mersinli basın mensuplarına Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ve Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) tarafından organizasyonu yapılan ve Çernobil Haftası  etkinlikleri kapsamında 26 Nisan’da gerçekleşecek buluşma hakkında da bilgi verildi.

Çernobil Nükleer Santrali’nde meydana gelen facia sırasında bölgede faaliyet gösteren “tasfiye memurları” 26 Nisan Cuma günü 13.00- 16.00 arasında  Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Konferans Salonu’ndaki toplantıda nükleer tehdidi altındaki Mersinlilere kendi deneyimlerini aktaracak.

Toplantıya katılacak olan tasfiye memurları Nina Janchenko ve Mykola Bakieiev, nükleer santralin arkasındaki asıl gerçekleri yerinde yaşamış bireyler olarak Mersinliler ile paylaşırken, Mersin 68’liler Derneği Başkanı Hasan Kapıkıran, Mersin NKP Dönem Sözcüsü Sabahat Aslan ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Mersin Eş Sözcüsü Osman Yılmaz da Akkuyu özelinde gelinen son durumu paylaşacak.

Fotoğraflar: Onur Turgut

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.