Doğa MücadelesiManşet

Ümit Kıvanç’ın gözünden “Tabiatı Koruma Kanunu”

0

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin TBMM’de Çarşamba günü görüşülmesi beklenen Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı’na karşı Pazar günü pekçok ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği eylemlerden sonra 27 Şubat Çarşamba günü (yarın) de Yeşiller/Sol Ankara 12:30’da TBMM Dikmen Kapısı önünde bir eylem gerçekleştirecek.

Gazeteci-yazar-aktivist Ümit Kıvanç tam bir doğa yıkımına yol açacak, doğayı kelimenin tam manası ile sermayeye peşkeş çekmek amacı ile TMMM Genel Kurulu’nun önüne getirilecek Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı’nın yaratacağı sonuçlara dikkat çekmek için “Tabiatı Koruma Kanunu” filmi hazırladı.

Kıvanç’ın hazırladığı iki dakikalık filmde çıkarılmak istenen kanunun arkasındaki asıl niyet tüm yönleri ile ortaya seriliyor.

Öte yandan çıkması planlanan kanunun nasıl bir doğa tahribatına yol açacağına dair kamuoyunu aydınlatmak amacı ile Yeşiller ve Sol Gelecek Doğa Hakları Çalışma Grubu tarafından bir web sitesi kuruldu. Web sitesinde hem konu ile ilgili tüm bilgi ve belgelere hem de yasa tasarısına karşı yapılan/yapılacak eylemlerle ilgili tüm duyuru ve görsellere ulaşmak mümkün: dogahaklari.org/

Tabiatı Koruma Kanunu Tasarısına Karşı Eyleme Facebook Sayfası

(Yeşil Gazete)

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.