Doğa MücadelesiManşet

Akdere halkı Termik Santral istemiyor

0

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Akdere Beldesi’nde bugün yapılmak istenen Termik Santral yapılmasına dair ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) Toplantısı belde halkının ve Mersin merkezden NKP tarafından organize edilerek beldeye gelen ekoloji aktivistlerinin yoğun protestoları nedeniyle başlayamadı.

ÇED toplantısının yapılacağı kahvenin önünde toplanan eylemciler attıkları sloganlar ile termik santral yapılmasına müsade etmeyeceklerini gösterdiler. Akdere Beldesi halkı da gerek sloganlara katılarak gerekse de alkışlara eşlik ederek kendi yaşadıkları coğrafyada hayatlarını idame ettirmelerine imkan tanımayacak termik santrali istemediklerini belirttiler.

ÇED toplantısı için beldeye gelen Eren Elektrik Şirketinin bir temsilcisinin kahvehanede bulunan kalabalığın tek kare fotoğrafını alarak kahvehaneden ayrıldığı görüldü. Bu durumun ÇED toplantısı yapılmıştır izlenimi uyandırmak üzere kullanılmasının önüne geçmek için şu anda belde halkı “ÇED toplantısı yapılmamıştır” tutanağına imza atıyor.

Akdere'de yaşayan Meryem Aslan, "termik santral çed toplantısı yapılmamıştır" tutanağına imza atması için görme engelli kızı Hacer Aslan'a yardım ediyor.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz

Fotoğraflar: Yusuf Kenan Üçer

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.