Doğa Mücadelesi

Akhisar’da nikel madenine karşı panel

0

Gördes Tavşan alanı mevkiinde yapılacak olan nikel madeninin Akhisar’a vereceği zararı önlemek isteyen çevre gönüllüleri madene karşı harekete geçti. İki farklı şirket tarafından Turgutlu ve Gördes’te yapılmak için çalışmaları süren nikel madenciliği ile ilgili Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda 19 Ocak Cumartesi günü bir panel gerçekleştirildi.

Panele konuşmacı olarak Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi PM üyesi  Ege Üniversitesi Halk Sağlığı Bölümü Başkanı   Prof.Dr.Ali Osman KARABABA , Jeoloji Yük. Müh. Tahir Öngür ve İzmir Orman Mühendisleri Odası Başkanı Kenan Öztan katıldı.

Gördes ve Turgutlu Çaldağı’nda faaliyete geçirimesine çalışılan sülfürik asit kullanımıyla yapılmak istenen madencilik projelerine engel olmak isteyen Akhisar’da konu ile ilgili bir panel düzenlendi. Özellikle Gördes’teki nikel maden işletmesinin olumsuz sonuçlarından endişe eden Akhisar’daki çevreciler ve doğa dostu sivil toplum örgütleri, düzenledikleri panelle de “vahşi madenciliğe hayır” dedi.

TMMOB Akhisar Temsilciliği, Akisar Mimarlar Odası, Manisa Eczacılar Odası Akhisar Temsilciliği, AKSEK Vakfı ve Akhisaryorum gibi Akhisar’daki sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen panele, TURÇEP, GÖRÇEV ve Salihli GEMA Vakfı da destek verdiği panelde konuşmacılar sunum eşliğinde her iki bölgeye yapılacak nikel madeninin çevreye vereceği büyük zararları katılımcılara anlattı.

(Akhisar Haber)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.