Kültür-Sanat

Levent Duran’ın 3. kişisel resim sergisi “Mama Beden” Galeri Artist’de

0
Sergide yer alan, "İnkılap Tarihi 1 - Mübarek Orji" isimli resim

Sergide yer alan, "İnkılap Tarihi 1 - Mübarek Orji" isimli resim

Galeri Artist Çukurcuma’da açılan Levent Duran’ın 3. kişisel resim sergisi “Mama Beden”i ziyaret etmek için son dört gün. Duran’ın 23 Haziran’da açılan resim sergisi -11 Temmuz’da sona eriyor..

Sergi, değişik boyutlarda yağlı boya kompozisyonlardan oluşuyor. Karmaşık ve soyut eğilimli tabanlarda hareket eden deforme vücutlu figürler aracılığı ile yaşam enerjisinin tamamlanma odağı olan bedenin yemek olma, cinsiyet yaratma, sınır ve ötekilik üretme özellikleri dalgacı bir tonla eleştiriliyor. Bedeni ruha karşıt tarifleyen ve bastıran öğretilerle eğitilmiş bir toplumda toplumsal bilinçaltının bu renkli ve hareketli alanından kesitler resmeden sanatçı bu yolla sürrealist dışavurum yöntemini biyo-politik bir söylemle birleştirmeyi ve sanat dilini burada derinleştirmeyi deniyor. Böylece hem toplumsal eleştiride hem de cinsel karikatürizasyonda alışık olmadığımız bir uslüp öne çıkıyor.

"Askere gitmek istemiyorum anne"

Sanatçı bu sergisinden önce “Ruha Maya” ve “Baba Bana Bıçak Al Soğan Doğrayıp Ağlamam İçin” isimli iki kişisel sergi daha gerçekleştirdi. Bunu dışında birçok karma sergide de işleri ile yer aldı. İstanbul’daki atölyesinde çalışmalarını devam ettiren Levent Duran, plastik sanatın yanı sıra performans, edebiyat ve müzik alanlarında da ürünler vermekte.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.