Duyurular

Temmuz ayında 3 Permakültür etkinliği peş peşe

0

Dünyada hızla yaygınlaşan bir yaşam tarzı haline gelen Permakültür hareketinin farklı ülkelerden temsilcileri bu yaz Türkiye’de üç önemli etkinlikte bir araya gelecek.

Etik temelli bir tasarım bilimi ve sosyal dönüşüm hareketi olan Permakültür, yeryüzüne ve insana saygı duyan, bunu yaşamlarına yansıtmak isteyen pekçok kişinin seçtiği alternatif bir yaklaşım tarzı haline geldi. Permakültürün temelinde doğaya karşı mücadele vermek yerine doğayla birlikte çalışmak düşüncesi yatıyor. Permakültür yaklaşımı 1970’lerde Bill Mollison tarafından geliştirilmiştir.

2010 yılında kurulan Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü (TPAE), Temmuz ayında gerçekleşecek üç etkinliğe de ev sahipliği yapıyor: Permakültür tasarımının tüm detaylarıyla ele alındığı bu üç etkinlik sırası ile Permakültür Tasarım Sertifikası Kursu, Akdeniz Bölgesel Permakültür Konferansı ve Akdeniz Bölgesel Permakültür Buluşması.

Permakültür Tasarımı Sertifikası Kursu (PDC), 30 Haziran-12 Temmuz 2012 tarihleri arasında İstanbul’da Kadir Has Üniversitesi’nde yapılıyor. Kursa eğitimleri Rhamis Kent ve Mustafa Fatih Bakır verecek. Rhamis Kent’in 2011 Eylül’ünde Ürdün’de verdiği, “Somalide Permakültür” konulu seminerini buradan takip edebilirsiniz.

PDC kursunun hemen ardından 14 Temmuz 2012’de, İstanbul, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek Akdeniz Bölgesel Permakültür Konferansı’na ev sahipliği yapacak. Teması “Toprak” olan konferans, permakültür uzmanlarıyla meraklılarını buluşturacak.

Permakültür ile ilgili üçüncü etkinlikte ise, 17-21 Temmuz 2012 tarihleri arasında Marmariç Permakültür Köyü’ndeki uygulama alanında Akdeniz Bölgesel Permakültür Buluşması için bir araya gelecek.

Ayrıntılı bilgi için: Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü. Tel: (0533 321 78 80) aramak ya da permacultureturkey.org ve rpc2012.com sitelerinden detay bilgi edinmek mümkün

(Yeşil Gazete)

 

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.