Yerel

Edirne yeşili korumak için birleşti

0

Edirne’nin 1. Murat Mahallesi’nde devam eden ağaç sökümüne karşı yerel halk harekete geçti.

Edirne 1. Murat Mahallesi’ndeki yeşil alanda çam ağaçlarının sökülmesi ve yerine büyük bir inşaatın başlaması üzerine, Edirne Kent Konseyi’nin çağrısı ve sivil toplum kurumlarının katılımıyla 2 Temmuz 2012 günü bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, yerel kurum ve grupların konuyla ilgili tepkilerini dile getirdikleri ve ortak hareket etme kararı aldıkları bildirildi.

Toplantıdan çıkan sonuç bildirisinde “Halka ait olan yeşil alanların yok edilmesine ve amacı dışında kullanılmasına karşı ortak hareket etme kararı aldık” deniyor.

Edirne halkı, toplantıda alınan kararla ilk aşamada 1. Murat Mahallesindeki  yeşil alanda yapılan inşaat ile ilgili olarak, uzun vadede ise yeşil alanların kullanımı ile ilgili genel uygunsuzluklar hakkında Edirne İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma talepli dava açmaya hazırlanıyor. Ayrıca, ilerleyen süreçte sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmaya da karar verildi.

1. Murat Mahallesi’nde yaşayanların da mahallerindeki ağaçların sökümüne tepkili oldukları belirtiliyor. Bu tepkiyi göstermek ve hareketi büyütmek için 6 Temmuz 2012 Cumartesi günü saat 12:00’da ağaçların söküldüğü alanda bir basın açıklaması yapılmasına karar verildiği bildiriliyor.

(Yeşil Gazete)

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.