Hafta SonuManşet

Taksim’de şenlik

0

 

Taksim Meydanı ile ilgili planlanan düzenlemelere tepki her geçen gün büyüyor. Bilim insanlarının, meslek kuruluşlarının ve bölgede yaşayan insanların tüm karşı çıkmalarına rağmen müzakere süreçleri dışlanarak planlanan Taksim Meydanı yayalaştırma projesi değişik protesto gösterilerine sahne oluyor.

 

2 Şubatta Gezi Parkında kesilmek üzere işaretlenen ağaçlar çok sayıda İstanbullu aydın, sanatçı ve bilim insanı tarafından sahiplenilmişti. Geçtiğimiz hafta sonu da çok sayıda STK ve siyasi parti tarafından oluşturulan Taksim Dayanışması grubu İstiklal caddesinde bir yürüyüş yaparak Taksim Hepimizin diye haykırmıştı.

 

Taksim Meydanını yayalaştırma adıyla Meydanı insansızlaştıracak ve daha kötüsü Taksim’i bir otoyol kavşağına dönüştürecek olan projeyi bir grup üniversite öğrencisi de kendi yöntemleri ile protesto ediyorlar. Son derece yaratıcı yöntemler kullanılarak şenlikli bir havada geçen buluşmaların bu pazar günü üçüncüsü yapılacak. Artık gerçekten gelenekselleştiklerini ifade eden etkinliğin düzenleyicileri arasında içinde ITÜ ve Yıldız Teknik Üniversitesi mimarlık öğrencilerinin bulunduğu Kayıtdışı grubu ve Herkes İçin Mimarlık girişimi var.

 

Taksim Meydanının ortasında bir nefes alma, dinlenme, düşüncelere dalma, yüzünü güneşe verme, okuma, çay içme, rahatsız edilmeden iki adim atma, piknik yapma ve toplu mesire yeri olduğunu belirten grup üyeleri herkesi bu Pazar günü Gezi Parkına bekliyorlar.  Grup çağrısında “ Herkesi bekleriz, sefertaslarınızı, iplerinizi, toplarınızı, varsa mesela flütlerinizi de kapıp gelin, hep bir arada olalım!” diyorlar.

 

Bu pazarki 3.Geleneksel Gezi Şenligi, 25 Mart, saat 13.00 ile 18.00 arası yine Gezide merdivenlerin arka tarafında ağaçların arasında yapılıyor.

Voleybol, yakantop, ip atlamaca, yüksek bacaklarla yürümece, ev yapımı limonlu ve kakaolu kekler, şarkı söyleyenler, iki ağaç arasina gerilen ip üstünde yürüyenlerin yanı sıra bazı gönüllü, kısa kısa gösteriler de var,

– SWING ISTANBUL dans grubu,

– 15 gençten oluşan ve Brahms, Purcell, Cenan Akın’dan parçalar söyleyecek olan KORO,

– BIZ AYRILAMAYIZ, isimli bir dans gösterisi: Bahar Sarah (dans, performans), Gürsoy Tanc (gitar), Müslüm Döner ve Onur Seçki (perkusyonlar), Seb El Zin ve Nesrin Tanc (çeşitli enstrümanlar)

– RITIMHANE ve

– FIYAKALI ISIM BULAMADIK isimli müzik grupları

Gösterilerin hepsi gönüllü katılımla ve düz ayak, ağaçlar arasında gerçekleşecek, senlikler bundan sonra da pazarları sürecek.*

 

Şenlik için etkinlik önerisi olanlar [email protected] ‘a mail atabilirler.

1. Şenlik: http://www.facebook.com/events/285227561546106/
2. Şenlik: http://www.facebook.com/events/402210069796317/

Fotograflar: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.249171641838103.60463.194917880596813&type=3

1. Şenlik’ten BIZ: http://vimeo.com/38024703

 

 

Yeşil Gazete

 

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.