ManşetTürkiye

Hamzaoğlu “şarlatan” davasını kazandı

0

Kocaeli Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Onur Hamzaoğlu’nun Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu aleyhine açtığı hakaret davası bugün Kocaeli Adliyesi’nde görüldü.

Duruşmaya HDK milletvekilleri Levent Tüzel ve Ertuğrul Kürkçü, CHP milletvekilleri Oğuz Oyan ve Nurettin Demir, TTB Merkez Konsey Başkanı Eriş Bilaloğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, EMEP Genel Başkanı Selma Gülkan, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Halkevi üyeleri ve Kocaeli’ndeki sendika temsilcileri katıldı.

Mahkeme, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında, Onur Hamzaoğlu’na hakaretten 3.480 lira para cezası verdi. Onur Hamzaoğlu’nun Dilovası’ndaki sağlık sorunlarına işaret ettiği rapor, mahkeme tarafından “tahrik” olarak değerlendirildi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’nun cezası üçte bir oranında indirildi.

KOÜ, Büyükşehir işbirliği
Davada, Kocaeli Üniversitesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında Hamzaoğlu’na karşı işbiriliği yapıldığı da ortaya çıktı. Sadece Hamzaoğlu ile üniversite arasında geçen yazışmalar Büyükşehir Belediye Başkanı avukatları tarafından mahkemeye sunuldu. Hamzaoğlu’nun, üniversite tarafından kendisine verilen uyarı cezasına dair yaptığı itirazlar ve bu itirazlara verilen ret yanıtını içeren belgelerin kişiye özel belegeler olmasına rağmen sanık avukatlarının eline nasıl geçtiğine dair Hamzaoğlu’nun avukatları tarafından sorulan sonutlar yanıtsız kaldı.

Coşkulu karşılama
Mahkeme bitiminde çoğu akademisyen yüzlerce kişi Kocaeli Adliyesi önünde Hamzaoğlu’nu alkış ve sloganlarla karşıladı. “Onur Hamzaoğlu onurumuzdur”, “AKP halka hesap verecek” sloganları sık sık atıldı.

(sendika.org)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.