EnerjiFoto GaleriManşet

[Haber-Galeri] Nükleer Karşıtları Ankara’da da sokaktaydı

0

11 Mart 2011’de meydana gelen Fukuşima Faciası sonrasında hayatını kaybedenleri anan ve nükleer enerjinin kullanımına son verilmesi isteyen nükleer enerji karşıtları tüm Dünya’da olduğu gibi Ankara’da da sokaktaydı.

Eşitlik ve Demokrasi Partisi ile Yeşiler Partisi öncülüğünde biraraya gelen Ankaralı nükleer karşıtlarına, Küresel Eylem Grubu, Greenpeace, Almanya’da Dr Angelina Clausseea ve International Physiams for the Prevention of Nuclear War adına da Dr Alper Öktem destek verdi.

Esat Dörtyol’da buluşan nükleer karşıtları, buradan Kuğulu Park’a yürüdü ve orada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada;

“Hükümete soruyoruz: Kapalı kapılar ardında Rusya ile bu nükleer anlaşmasını yaparken bize sordunuz mu? Siz sormasanız da biz haykırıyoruz: Ne Akkuyu’da ne de Sinop’ta nükleer santral istemiyoruz  ve insanların, gelecek kuşakların ve diğer bütün canlıların yaşam haklarını yok sayan bu santrallerin inşa edilmesine hiç bir şekilde izin vermiyoruz.Ve hükümetin derhal nükleer sevdasından vazgeçmesini ve nükleer planlarını iptal etmesini talep ediyoruz.

Bu gidişata dur demekte karalı olan bizler, nükleere karşı hem yerel hem de küresel bir mücadelenin zorunlu olduğuna inanıyoruz.” denildi.

Fotoğraflar: Filiz Özdemir

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.