ManşetTürkiye

Genç akademisyenlerden Erdoğan’a

0

Başbakan Erdoğan’ın “dindar bir nesil yetiştireceğiz” sözlerine Genç Akademisyenler yanıt verdi. Akademisyenler bir metin yayınlayarak Erdoğan’ın “tehlikeli ve ürkütücü” diye nitelendirdikleri açıklamalarına tepki gösterirken, “korku heyulasını” yıkmak için bu metni imzaya açtılar.

Genç akademisyenler Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “dindar nesil” açıklamalarına karşı bir metin kaleme aldı. Metin binin üzerinde kişi tarafından imzalandı ve internet üzerinden imzalanmaya devam ediyor.

Başbakan’ın açıklamalarının “son derece tehlikeli ve ürkütücü” olarak nitelendirilen metinde bir Başbakan’ın tüm vatandaşlara eşit mesafede yaklaşması gerektiği ve bunun demokrasinin birincil şartı olduğu hatırlatılıyor. Başbakan’ın farklı inançların yanında sokak çocuklarını da hedef alan açıklamalarına da tepki gösterilen metinde “Bu çocukların bulundukları koşullar “maneviyat eksikliğinin” değil, sizin de on yıldır yönetiminde olduğunuz ülkemizin derin sosyal ve ekonomik sorunlarının sonucudur” deniliyor.

Genç akademisyenler Erdoğan’a görev ve sorumluluğu da şu ifadelerle hatırlatılıyor: “öncelikli değeri insan ve doğa sevgisi olan ve eleştirel düşünebilen nesillerin yetişebilmesi için gerekli eğitim olanaklarının herkese eşit bir şekilde sunulabilmesi ve tüm bireylerin insanlık onuruna yaraşır bir yaşam sürmeleri için gereken koşulları sağlamak”

Akademisyenler Başbakan’a yanıtlarında, hapislerde tutsak yatan yüzün üzerinde gazeteci, binlerce siyasetçi, milletvekilleri, Büşra Ersanlı ve beş yüzden fazla öğrenciyi de hatırlatıyorlar ve “bu korku heyulasını yıkmak için imzamızı atıyoruz” diyorlar.

İmza metni ve imzacıların listesi için tıklayınız

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.