Doğa MücadelesiManşet

Doğayı koruyanlar vatan hainiymiş!

0
İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Koçoğlu, HES karşıtları başta olmak üzere çevrecilere ağır suçlamalarda bulunarak ’bunlar bizim enerji alanındaki kalkınmamızı önlemek isteyen hainler” dedi.
Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu, HES karşıtları başta olmak üzere çevrecilere ağır “eleştirilerde” bulunarak “Çevreci kisvesi altındaki kişiler dışarıdan finanse ediliyorlar, bunlar bizim enerji alanındaki kalkınmamızı önlemek isteyen hainler” dedi.

Koçoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’dan HES yatırımcılarının önüne çıkan yargı engellerinin kaldırılmasını istedi.

Koçoğlu, “Bürokrasi ağır bir yük, başlayan projelerin yargıya taşınması da yatırımları aksatıyor. Bakanlıktan çözüm bekliyoruz. Bundan böyle sloganımız ‘Su akar Türkler baraj yapar’ olmalıdır” dedi.

Koçoğlu, çevrecileri “enerji alanındaki kalkınmayı önlemek isteyen hainler” olarak nitelendirdi.

Toplantıdaki açıklamalarının ardından Cumhuriyet’e konuşan Koçoğlu “Çevreci diye ortaya çıkan kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve kişiler, aslında yabancı ülkeler tarafından fonlanıyor. Bu kişilerin emeli, bizim enerji yatırımlarımızın yönünü değiştirerek enerji alanında dışa bağımlılığımızı arttırmak. Kötü niyetli kişiler haricindekilerse cahilliklerinden, bilgisizliklerinden dolayı HES’lere karşı çıkıyorlar” dedi.

Köylülerin kafasına silah dayadı

Senoz Vadili Sinan Akçal: Koçoğlu benim vadimde suyu olmayan bir dereye HES yapıyor. Bunun için on binlerce ağacı kesti. Mafya tutup, köylülerin kafasına silah dayayıp topraklarını elinden aldı. Koçoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da ortağı.

Patronunu koruyor

Yeşiller Partisi Eşsözcüsü Ümit Şahin: Niyetleri ülkenin gelişmesi değil, kendi çıkarlarını arttırmak, patronlarının ve hissedarlarının çıkarlarını korumak. Bu kişilerin her türlü yalanı söylemelerine, hakaret etmeklerine alışığız. Sonuçta inşaat sanayicileri olarak doğayı katleden yatırımlardan çıkar sağlayan, kâr eden kuruluşlar bunlar. Halk da kimin ne dediğinin gayet farkında. Yurtdışı destekleri ise tamamen palavra.

Hain olan belli

Loç Vadisi Koruma Platformu kurucusu Zafer Kecin: Açıklamalar, bu ülkenin enerjiden önce aklıselim yöneticilere ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Koçoğlu, Rize’nin Çayeli bölgesinde usulsüz HES inşa etmekten ötürü ceza almıştı. O menfaatını, bizler yaşam alanlarımızı savunmaktayız. Hiçbir dönem devletiyle kavga etmemiş olan köylü, HES’ler yüzünden devletle mücadele eder hale geldi. Bu tertemiz millet savcılıklarda sayısız dosyaları dolduruyorsa, bu ülkeyi kimin sevdiği, kimin ise hain olduğu açıktır.

Allianoi’yi katleden o

Doğa Derneği İletişim Koordinatörü Yücel Sönmez: Kendisini çok iyi tanıyoruz. Allianoi’yi katleden, Anadolu’yu HES’lerle dolduran kişi kendisinden başkası değildir. Bu söylemler, kamuoyunun bu mücadeleye verdiği desteği azaltmak için ortaya atılıyor. Koçoğlu ve Yıldız, HES’lerin kaç tanesi yabancı ortaklı, kullanılan malzemenin ne kadarı ithal onu açıklasın.(Cumhuriyet)

You may also like

Comments

Comments are closed.