Doğa Mücadelesi

Yaşam hakkı için 26 Kasım’da Gerze’ye

0

Gerze, Yeşil Gerze Çevre Platformu (YEGEP) tarafından organize edilen mitinge hazırlanıyor. Mitingin çağrı metni şu şekilde:

Yaşam Hakkı İçin 26 Kasım’da Gerze’ye

Uzunca bir süredir yapılması planlanan termik santrala karşı direniş görüntüleriyle gündemden düşmeyen Gerze halkının tepkisi, son dönemlerde devletin baskı ve şiddet uygulamaları ile gündeme gelir oldu.
Anadolu Grubu’nun yapmayı planladığı termik santrale karşı 3 yıldır süren direniş 5 Eylül’de Yaykıl Köyündeki sondaja büyük bir polis gücü ile gidilerek kırılmaya çalışılmıştı. Gerze halkına polis şiddeti uygulanmış ardından da 5 kişi gözaltına alınmıştı. 19 Ekim’de başlayan soruşturma ile 90 civarında Gerzeli “toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” ve “görevli memura mukavemet” ile suçlanıyordu. Gözaltına alınan 5 kişi savcılık ifadeleri ardından serbest bırakılmış ve ardından tutuklama kararı çıkarılmıştı. 5 kişi ile birlikte tutuklu bulunan Gerzelilerin sayısı 6 oldu.

Yapılmayan sondaj çalışması üzerinden ÇED olumlu raporu almaya çalışan Anadolu Grubunun ÇED süreci 21 Aralık’ta bitiyor. Bu tarihten önce 26 Kasım’a miting çağrısı yapan YEGEP “Bu santral bir KOÇBAŞI niteliğinde olup yapılacak olan diğer santrallerin de provasıdır. Bu santrallere ya seyirci kalıp onaylayacaksınız ya da müdahil olup engelleyeceksiniz. Bu santralleri yaptırmamaya var mısınız?” diyerek çalışmalarını sürdürüyor.

“Yaşam Hakkı İçin Gerze Direniyor” diyen YEGEP “Sizleri gücümüze güç katmaya, sahip olduğumuz zenginlikleri korumaya, en doğal hakkımız olan yaşam hakkımızı savunmaya 26 KASIM 2011 tarihinde saat 11.00’de Gerze Cumhuriyet meydanındaki MİTİNGİMİZE bekliyoruz.” Çağrısında bulunuyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.