DünyaManşet

Keystone XL boru hattına karşı 12 bin kişi Beyaz Saray’ı kuşattı

0

ABD’nin başkenti Washington’da önceki gün Keystone XL petrol boru hattına karşı büyük bir eylem daha gerçekleşti. 12 binden fazla gösterici 2012’de yapılacak olan başkanlık seçimlerinden tam bir yıl önce, 6 Kasım günü Beyaz Saray’ı kuşattı.

Ellerinde “Stop Keystone XL (Keystone XL’i Durdur)” yazılı boru hattını temsil eden uzun siyah bir balonla Beyaz Saray’ı kuşatan göstericiler Başkan Obama’ya, Kanada’dan ABD’ye zift petrolleri taşıyacak olan Keystone XL boru hattının yapımının durdurulması çağrısı yaptı.

Bill McKibben öncülüğünde daha önce de Beyaz Saray önünde sürekli oturma eylemi yapan gruptan 1200’den fazla kişi tutuklanmıştı. Önceki günkü eylemde toplanan kalabalık Beyaz Saray’ı üç kez kuşatacak kadar kalabalıktı.

Kanada’nın Alberta eyaletinde çıkarılan zift petrollerini Teksas’daki rafinerilere taşıyacak olan 2350 kilometre uzunluğundaki Keystone XL petrol boru hattı inşa edilirse, zift petrollerinin kullanımı kolaylaşacak.İklimbilimci James Hansen bu durumda atmosferdeki karbon dioksit miktarının 500 ppm’i aşmasının garanti edileceğini hesaplamıştı.

(Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.