Kültür-Sanat

Altın Koza’da Yaşam Boyu Onur Ödülleri verildi

0

18’inci Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin açılışında yönetmen Ali Özgentürk ile sinema sanatçıları Nebahat Çehre ve Kadir İnanır’a ”Yaşam Boyu Onur Ödülleri” verildi.

Ali Özgentürk’e ödülünü Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz verdi. Özgentürk; ”Öncelikle düşmanlarıma teşekkür ediyorum. Çünkü onlar olmasa üretemezdim. Sinemayı dimdik ve gerçekçi bir şekilde yapan genç sinemacılara teşekkür ediyorum. Babama teşekkür etmek istiyorum, çünkü o benim baş mimarım. Kendime teşekkür etmek istiyorum, çünkü ben olmasaydım bu ödülü almazdım. Adana halkına teşekkür etmek istiyorum çünkü 19 yaşıma kadar ruhumu onlar dizayn ettiler. Dadaloğlu’na, Karacaoğlan’a, Yılmaz Güney’e teşekkür ediyorum. Onlar olmasaydı ben bu ödülü alamazdım” diye konuştu.

Kadir İnanır’ın ödülünü ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Şahin verdi.

İnanır, ödülünü alırken, Türk sinemasının güçlenmesi ve gelişmesi noktasında Adana’nın oldukça önemli bir misyon üstlendiğini vurguladı.

Bu noktada sanatçılar olarak Adana’nın hakkını ödeyemeyeceklerini ifade eden İnanır, ”Geçmişte Adana’nın desteği olmadan film çekmek çok zordu. Adana ve bölgesinin istediği her film, mutlaka İstanbul’da gösterime girerdi. Ve en güzel filmleri de onlar istediler. Adanalılar, gerçek bir sinema sevdalısıdır. İnsanlarıyla birlikte Adana, bizim mesleğimize çok önemli katkılar sağladı. Meslek hayatımın 42. yılında böylesi bir gecede onurlanmak, bir sanatçının istediği ve arzuladığı en büyük değerdir. Daha önce yine Adana’da almış olduğum, ‘En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nün yanına şimdi bu ödülü koyacağım” dedi.

”Yaşam Boyu Onur Ödülü”ne layık görülen bir diğer isim Nebahat Çehre’ye ise ödülünü Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz verdi. Çehre, kendisinin de Adanalı sayıldığını belirterek, ”Burada geçmiş dönemde çektiğimiz bir filmde beni diri diri toprağa gömmüşlerdi. O zaman çok korkmuştum ve oyunculuk adına da büyük heyecan yaşamıştım. Bir insan için alabileceği en önemli ödül, ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’dür. Bu onura layık olmaya çalışacağım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mazhar, Fuat, Özkan (MFÖ) grubu konser verdi.

18. Adana Altın Koza Film Festivali’nde neler var?

 

You may also like

Comments

Comments are closed.