DoğaManşet

Köylüler ağaçlara kendini zincirledi

0

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Ömeraltı köyünün sakinleri, bir maden ocağının ormanlarındaki ağaçları kesmesini engellemek amacıyla kendilerini ağaçlara zincirledi.

Özel bir şirkete ait krom maden ocağının, ayrıştırma tesisi yapmak istediği ormanlık alandaki ağaçları kesmesi, bölge halkının tepkisine yol açtı.

“Ömeraltı köylüleri ağaçlarından vazgeçmeyecek”, “Uzay zaten siyah, bırakın dünya yeşil kalsın”, “Kurt yürüdü izi kaldı, artık kurt da evsiz kaldı” yazılı pankartlarla ormana gelen köylüler, kendilerini ağaçlara zincirledi.

Uzun bir süre bu şekilde kalan köylüler, kendilerini çözdükten sonra yürüyüşe geçti. Köylüler, ormanlık alanda “Orman bizimdir bizim kalacak”, “Ormanına sahip çık” sloganlarıyla yürüyerek, eylemi sonlandırdı.

Ağaçların kesilmesine tepki gösteren bazı köylüler, ormanda çıkan yangınları kendilerinin söndürdüğünü, canlarını tehlikeye attıklarını belirtti, gözyaşlarına hakim olamadı.

Köylüler adına açıklama yapan Yoldaş Seki, ağaçların kesilmesini istemediklerini ifade ederek, “Bizler köyümüzü ve ormanları korumakta kararlıyız. Bunun için gereken yasal, hukuksal ve eylemsel girişimlerimizi her gün daha da artan azim ve kararlılıkla sürdüreceğimizi duyururuz” dedi.

Ormanda yaşayan ayı, kurt gibi yabani hayvanların ineklerine saldırıp zarar vermesine rağmen yaşadıkları ortama zarar verilmesine ellerinden geldiğince engel olacaklarını anlatan Seki, kurulacak tesisi istemediklerini kaydetti.

Köy muhtarı Mehmet Kurt da kesilmek istenen bin civarındaki ağacın 300 yaş üstü ağaçlardan oluştuğunu, olaydan sorumlu tuttukları ilgililer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. (Ajanslar)

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.