Sivil Toplum

İnanmama özgürlüğü için bir kampanya: Ateist, pabucu yarım…

0

Tüm politikacıların inanç özgürlüğünü diline doladığı bir dönemde ateistler, “Gerçek inanç özgürlüğü istiyoruz” talebiyle başlattıkları kampanya ile seslerini yükseltiyor. Repolitik Hareket (www.repolitik.org) tarafından başlatılan kampanya, şu anda dünyada yaklaşık 4200 adet din olduğunu vurguluyor ve insanların diledikleri inancı özgürce tercih edebilmeleri için tüm dini kurumların ortadan kaldırılması gerektiğini söylüyor.

Kampanya dahilinde oluşturulan afişlerden bazıları şöyle:

“Din görevlileri devletten maaş almasın.”

“Kurban ve Ramazan bayramlarında tatil yapılacaksa; Noel, Yamim noraim, Şaloş Regalim, Paskalya, Rıdvan, Beltan, Lammas ve Divali de resmi tatil olsun.”

“Gerçekten, inancını özgür iradenle mi seçtin?”

Kampanya şimdilik Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi kampüslerinde aktif olarak yürütülürken Repolitik Hareket; tüm ateistlere, inanmayanlara ve inancından şüphe duyanlara saklandıkları yerden çıkmaları çağrısı yapıyor.

Repolitik Hareket neyin nesidir? [internet sitesinden]

Özgürlüğün -yani insanın kendi potansiyelini gerçekleştirmesinin- önündeki engelin temelinin doğaya, diğer insanlara ve kendine yabancılaşma olduğunu savunuyoruz. Bu yabancılaşmayı yaratan ve sürdüren; özel mülkiyet, ekonomik büyüme, milliyet, din ve cinsiyetçiliğin ortadan kaldırılmasını amaçlıyoruz. Bazı ameliyatlar hastalığın kendisinden daha zorlu görünür; ama hızla vücudu istila eden bir tümör, engellenmezse ölümcül olabilir.
Etrafımızdaki insanların hızla apolitikleştiğinden dem vurup kederlenmek bir şeydir. Biz, özgürlüğü ciddiye alan herkesi, gerçekleri hayal etmek yerine hayallerini gerçekleştirmeye, repolitize olmaya davet ediyoruz.

(Yeşil Gazete)

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.