DünyaManşet

‘Bir savaş gibiydi’

0

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth da polis müdahalesi sırasında Taksim’deydi. Roth, yaşananları “bir savaş gibiydi” sözleriyle nitelendirdi. Gün içinde Taksim’e girmek isteyen Roth’a polis izin vermedi.

Roth, 15 Haziran Cumartesi yaşanan polis şiddeti sırasında gaz bombasından yaralanmış ve Divan Oteli revirinde tedavi görmüştü

 

Cumartesi akşamı polis Gezi Parkı’nı boşaltmak için tazyikli su ve gaz bombası kullanarak müdahale etti. Müdahale sırasında Taksim Meydanı’ndan bulunan Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth da gazdan etkilenenler arasındaydı.

Roth, olayın hemen ardından yaptığı açıklamada, “Kaçmaya çalıştık ve polis bizi takip etti. Bir savaş gibiydi. Caddelerde insanları adeta avlıyor ve göz yaşartıcı gazları insanları hedef alarak kullanıyorlar” dedi.

Claudia Roth pazar günü ise Alman Phoenix kanalının canlı yayınına katılarak yaşadıklarını anlattı. Roth, “Uygulanan şiddet, demokratik haklarını kullanmak isteyen vatandaşlara karşı bir şiddettir” dedi.

‘Devletler hukukuna aykırı’

Ayrıca, Roth, tedavi gören yaralılara ve hastaneye yönelik polis müdahalesine de dikkat çekerek bunun devletler hukukuna aykırı olduğunu vurguladı.

Olaylar üzerine Türkiye’nin AB içinde yeri yok demenin doğru olmayacağını kaydeden Roth, “Türkiye Erdoğan ile eşitlenemez. Avrupa Birliği’nin Türkiye ile ilişkileri kesmesi en başta sokaklara çıkan insanları olumsuz etkiler. Burada toplananlar yeni bir Türkiye’yi temsil ediyor. Bu yeni Türkiye desteklenmelidir” ifadelerini kullandı.

(DW)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.