GündemManşet

Taksim’in şiddet haritası

0

 

Taksim gezi parkında yaşanan direnişe katkılar gitgide büyüyor ve çeşitleniyor.

Boston´da yaşayan bir grup akademisyen ve çalışan olaylar süresince sadce Taksim’de değil, tüm Türkiye’de yaşanan polis şiddetinin boyutunun ve yayılımının insan haklarına aykırı yönlerini tüm dünyaya göstermek için ‘Şiddet Haritası’ hazırlıyor: https://istanbulviolence.crowdmap.com

 Sistematik bir biçimde bir araya getirerek haritası çıkarılacak şiddet eylemleri, bireylere zarar vermek üzere yapılmış eylemler olacak. Haritada paylaşılan bilgiler insana verilen zararın derecesi ve saldırı tipini kapsayacak. Bu çalışma, uygulanan polis şiddetini değerlendirmeyi, yasadışı müdahaleleri tespit etmeyi ve gerekli şikayetlere delil ile destek olmayı hedefliyor.

 

Çalışmayı yapan grup katkıda bulunmak isteyenleri çektikleri orantısız güç kullanımını tespit eden fotoğrafları ve videoları [email protected]’a yollamalarını istiyor.

Ayrıca mağdurlardan veya görgü tanıklarından şiddetin uygulandığı yer ve zamanı olabildiğince detaylı belirterek #siddetharitasi hashtagini kullanarak tweetlemelerini bekliyorlar.

Grup, çalışmada kullanılacak görsellerin bireylerin güvenliğini tehlikeye sokmamak için kişisel bilgileri temizleyerek yayımlanacağına dair güvence veriyor.


Yeşil Gazete

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.