DünyaManşet

ABD Pakistan’da 4 sivili öldürdü

0

Pakistan’ın Veziristan bölgesinde bir eve düzenlenen İHA saldırısında en az dört kişinin hayatını kaybettiği, dört kişinin de yaralı olduğu bildirildi. Pakistan yönetimi ise saldırıyı kınadı.

ABD’nin İHA saldırılarında en az dört Pakistanlının öldüğü bildirildi. Pakistan yönetimi ise “ABD’nin İHA saldırıları ülkenin toprak bütünlüğünü ihlal ediyor ” diyerek saldırıları kınayan bir açıklama yayımladı.

Saldırı, Kuzey Veziristan bölgesindeki Miranşah şehrine bağlı Chashma köyündeki bir eve düzenlendi. Bir yerel güvenlik yetkilisi, “En az dört kişi hayatını kaybetti ve dört kişi de yaralandı. ABD İHA’ları saldırıdan sonra bile hala bölge üzerinde uçuyor” dedi.

Son genel seçimlerde seçimi kazanan ve Temmuz’un ilk haftasında başbakanlık görevine başlaması öngörülen Nawaz Şerif, saldırıyı “Pakistan’ın egemenliğine bir meydan okuma” olarak nitelendirdi.

Şerif, seçim kampanyasında Pakistan’ı ABD’nin “teröre karşı sözde savaşından çıkaracağını” duyurmuştu.

Cuma günü, Pakistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan bir açıklamada, sivil kayıplara neden olan saldırıların, ülkenin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini ihlal etmesinin yanı sıra uluslararası yasalara da aykırı olduğuna dikkat çekildi. Açıklama, ABD Başkanı Barack Obama’nın İHA saldırılarını “meşru müdafaa” diyerek savunmasının ardından geldi.

ABD’nin Afganistan, Pakistan, Yemen ve Somali’de “terörle mücadele” adı altında düzenlediği İHA saldırılarında çok sayıda sivil hayatını kaybediyor. İnsan hakları savunucuları saldırılardaki asıl kurbanların siviller olduğuna dikkat çekiyor.

(Sol)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.