Doğa MücadelesiManşet

Artvin’de Madene Hayır Mitingi 6 Nisan’da..

0

Artvin’de çalışmaları devam eden Cerattepe ve Genya altın madenlerine karşı 6 Nisan Cumartesi günü bir miting yapılacak.

Artvin Genya ve Cerattepe’de davasında Rize İdare Mahkemesi, 14 Şubat 2013 tarihinde yapılan duruşmada, Trabzon Bölge İdare Mahkemesi’nin ‘Yürütmeyi Durdurma’ kararını bozarak; bölgede ‘ön arama ve sondaj yapılabileceği’ yönünde karar verdi. Bu karar ile birlikte Artvin halkı madenle mücadeleye devam kararı aldı ve 6 Nisan 2013 Cumartesi günü Artvin’de büyük bir miting yapılacak.

6 Nisan Cumartesi günü saat:12.00’de Artvin Merkez Cami Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan mitinge çağrı metni şöyle:

“Yeter Artık, İzin Vermiyoruz… Altına da Üstüne de Dokunma!
Artvin’de Madene Hayır!


Başta HES’ler, maden çalışmaları ve taşocakları olmak üzere, doğal yaşam alanlarımızda geliştirilen projelere karşı verilen mücadelede eylem birliği yaptığımız,
HES projeleri ve maden arama-çıkarma çalışmalarıyla mücadelede başından beri destek verdiğimiz Artvinli mücadele arkadaşlarımız ve dostlarımızla dün olduğu gibi 6 Nisan 2013 Cumartesi günü de omuz omuza olacağız.

ÖLÜLER ALTIN TAKMAZ
Göğe komsu topraklar da dağlarında kar bağlarında nar olan Artvin’de Kafkasör – Cerattepe de doğa cennetinde altın çıkarmak. Büyüleyici yemyeşil bitki örtüsü, doğası adeta insan için yaşam enerji si oksijen kaynağıdır orası. İnsanın nefesi açılır kan dolaşımı hızlanır oralarda. o ağaçların arasında. İçildiğinde insanın içini serinleten şehir sularını besleyen buz gibi serin suları, birbirine karışan kuş sesleri, endemik bitki ve hayvan türleri yaşar oralarda. Dillere destan eşine zor rastlanılan bu coğrafyada Artvin de altın çıkarmak, O güzelim havayı doyumsuz manzarayı berrak suları ekosistemi yok etmektir. Zehirlemektir. Ekilen toprağı, içilen suyu solunan havayı kirletmektir. Şehir ve orman kirliliği yaratmak ekolojik dengeyi bozmak heyelanlara davetiye çıkarmaktır. Yaşamı hiçe saymak insanlara eziyet etmektir. Özetle bindiğimiz dalı kesmektir. Bizler gözümüzün içine baka baka çevreye zararı yok diyebilen gözlerini para bürümüş insanlarca yazılmış bu senaryoyu çokkkk izledik. Üretim sonucunda ortaya çıkan tahribatı yoğun atık nedeniyle çevreye ve insan sağlığına olan zararlarını gördük. Balık yaşamayan dereleri, yeşilin olmadığı kıyıları gördük. Ölümle sonuçlanan kanser vakaları yaşadık. İşletim sırasında kullanılan siyanürün yüksek konsantrasyona sahip olduğunu yok olmadığını, kaybolmadığını artık sağır sultan bile biliyor. Altın üretimi yapılan işletmelerde taşınan siyanürün dökülmesi devrilmesi borulardan çeşitli yollarla sızması şehri besleyen içme ve sulama sularına karışmasını da biliyoruz. Tarlaya bağa bahçeye toprağa meyveye ve sebzeye geçtiğini de Ayrıca kullanılan siyanürün havaya karıştığını solunması ve herhangi bir şekilde vücuda alınması sonucunda insan sağlığını ciddi tehdit ettiğini zehirlenmeye yol açtığını da biliyoruz. Biliyoruz Beyin akciğer kalp üzerinde hızlı bir zehirleme etkisi yapar. Biliyoruz sağlığımızı tehdit eder. Çeşitli hastalıklara hatta ölümlere yol açar. Canlılar ölür. Ben öldükten sonra neyleyim altını.

Bizler Suyuna, Toprağına, Doğal Yaşam Alanlarına, Tarihi-Sosyal ve Kültürel Değerlerine Sahip Çıkan Yaşam Savunucuları olarak; 6 Nisan 2013 Cumartesi günü saat: 12.00’da, Artvin Merkez Camii önünde buluşarak, Artvin Kapalı Otopark önüne kadar yürüyecek ve Saat:13.00’daki ‘Artvin’de Madene Hayır Mitinginde olacağız.

Sizleri de yanımızda ve aramızda görmek istiyoruz…

Tarih: 6 Nisan Cumartesi
Saat:12.00
Yer: Artvin Merkez Cami Meydanı”

(muhalefet.org)

You may also like

Comments

Comments are closed.