ManşetMedya-İnternet

10. Açık Radyo Şenliği Cumartesi sabahı başlıyor

0
Açık Radyo'nun önceki şenliklerinden Haluk Bilginerli bir 99 saat sonrası keyifli yorgunluğu hatırası

Açık Radyo; bu Cumartesi sabahı (30 Mart) 09:00’da 10. kez radyo ve temaşa severleri Dinleyici Destek Projesi’nin kulaklara bayram yaşatacak şenliğine bekliyor. Şenlik, 30 Mart -7 Nisan tarihleri arasında 9 gün ve 99 saat kesintisiz yayınla gerçekleşecek.

Açık Radyo'nun önceki şenliklerinden Haluk Bilginerli bir 99 saat sonrası keyifli yorgunluğu hatırası

Kısa adı ile Didep, uzun uzadıya Dinleyici Destek Projesi, biz açık radyo tutkunlarının verdiği isimle Açık Radyo Şenliği’nde bu sene de birbirinden değerli konuklar şenliğe katılıyor. İşte bu isimlerden şu ana kadar kulağımıza çalınanlar. Ata Demirer, Serra Yılmaz, Uğur Yücel, Buzuki Orhan Osman, Birsen Tezer, Laterna, Mehtap Meral, Büyük Ev Ablukada, Loca Luna, Levent Üzümcü, Ceylân Ertem, Cenk Erdoğan, Ediz Hafızoğlu, Gayda İstanbul, Marsis, utkan’la deniz, Cavit Murtezaoğlu ve Feryal Öney, Kırıka, Rasim Öztekin, Banu Savaş ve Rashit.

Açık Radyo Şenliği’ne daha önce kulak misafiri olmuşların anımsayabileceği gibi Didep, Cumartesi sabahı başlayıp 9 gün sonraki Pazar gecesi 22:00’ye kadar süren bir radyo karnavalı maratonu. Bu 9 gün ve tamı tamına 99 saat sürecek yayında her saat her dakika (hadi abartalım) her saniye yeni bir sürprizle karşılaşmak, beklenmedik küçük mucizelere şahit olmak olası.

Açık Radyo Şenliği’nde sadece sanatçılar, ünlü konuklar da yok, açık radyoya emek veren çalışanlar, açık radyoya gönül veren dinleyiciler, açık radyoya meftun olmamızı sağlayan gönüllü programcılar da bu 9 günlük 99 saatlik şenlikte kulaklarımıza misafir olacak.

“Bağımsız radyo neyle yaşar?”

Bu seneki şenlik sloganı, “Bağımsız radyo neyle yaşar?” olarak belirlendi. Açık Radyo, 18 yıllık yayın hayatının son 10 yılını dinleyicilerinin destekleri ile sürdüren tamamı ile bağımsız bir radyo istasyonu. 10. yılda da şenlik yayını süresince bir radyonun kendi ayakları üzerinde güçlü bir şekilde durabilmesinin on yıllık serüveni ana gündem maddesi olarak belirlenmiş durumda.

Dinleyiciler Nasıl Destek Olabilir?

Kendine has bir sosyal girişim modeli oluşturan Açık Radyo yukarıda da belirttiğimiz gibi dinleyicilerinin desteği ile yayın hayatını tam bağımsız bir şekilde sürdürüyor. Bu destek ise dinleyicilerin istedikleri bir ya da birden fazla programa diledikleri bir tarihte sponsor olmaları ile sağlanıyor. Programın başında ve sonunda sponsor olan dinleyicinin adı anons ediliyor.

Açık Radyo Şenliği’nde bu desteğin tam bir karnaval havasına dönüştüğünü de eklememiz gerek. 9 gün 99 saat süren kesintisiz yayın sırasında programcılar, konuklar, o sıra çıkagelen sürpriz isimler yaptıkları anonslar ile destek çağrısı yapıyorlar ve bu çağrılar ile şenlik programları arasında hem keyifli hem de çekişmeli bir “en çok desteği ben aldım” rekabeti yaşanıyor.

Açık Radyo Şenliği sırasında ya da dilediğiniz başka herhangi bir zamanda Açık Radyo’ya destek vermek için  Dinleyici Destek Hattı numarası 0 212 343 41 41′i arayabilir ya da internet üzerinden www.acikradyo.com.tr‘yi tıklayarak destekçiler arasındaki yerinizi alabilirsiniz.

(Yeşil Gazete)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.