Enerji

Nükleer enerji Japonya’da protesto edildi

0

Japonya’nın başkenti Tokyo’da toplanan binlerce kişi, nükleer enerji kullanımını protesto etti. Protestocular, Fukuşima’da yaşananların ardından 2 yıl geçmesine rağmen ülkede nükleer enerjinin kullanımında pek bir değişim yaşanmadığını belirterek, bu durumun sonlanmasını talep etti. Eylemciler, nükleer enerji kullanımı bitene kadar mücadelelerinin sürdürecekleri uyarısında bulundu.

Japon bir protestocu görüşlerini şu şekilde dile getirdi:  ‘‘Yaşadığımız facianın ardından iki yıl geçmesine rağmen, nükleere enerji santrallerinin hala kullanımda olmasını protesto etmek için bu gösteriye katıldım.’”

Paris’te nükleer enerji karşıtı çevreci örgütler, başkentin belirli yerlerinde ‘‘insan zincirleri” oluşturarak protesto eylemleri düzenledi.

 

 

Protestocular, aralarında Meclis, Senato, Maliye Bakanlığı, nükleer enerji santrali üreten şirketlerin merkez binaları da olmak üzere toplam 18 bölgede el ele tutuşarak, ‘‘nükleer enerjiye hayır’‘”dedi.

Fransız çevreciler ise gelecek için Japonya’daki kazadan ders alınması gerektiğini düşünüyor: ‘‘Fukişhima, bizim ülkemiz gibi oldukça sanayileşmiş bir ülkede meydana gelmesi açısından Fransız halkı için adeta şok etkisi yarattı. Belki de bu yüzden Çernobil’den kazasından daha fazla endişe kaynağı oldu”

Avrupa Birliği’nin önemli ülkesi Almanya’da da nükleer enerji kullanımını protesto edildi. Göstericiler, Çernobil’den sonra dünyadaki en kötü ikinci felaket olan Fukuşima’yı unutturmayacaklarını belirterek, hükumetin nükleer enerji politikasını gözden geçirmesi talebinde bulundu.

 

(Nükleersiz.org, Euronews)


More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.