ManşetTürkiye

“Kadın cinayetlerini durduracağız”

0

Kadıköy‘de Cuma akşamı, son dönemde endişe verici bir artış gösteren kadın cinayetlerine karşı bir yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi.  Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından düzenlenen eylemde; 22 Ocak günü kocası tarafından öldürülen, 1987 doğumlu Mehtap C. Bülbül‘ün ailesi, yakınları ve arkadaşları da yer aldılar. Saat 19:00 ‘da, Kadıköy Akmar Pasajı önünde toplanan grup sloganlar eşliğinde kısa bir yürüyüş yaptı.

“Adalet bizim, susmayacağız”, “Kadın cinayetlerini durduracağız”,  “Kadınlara koruma, katillere ağır ceza”, “Asla yalnız yürümeyeceksin”, “Yaşam hakkımızı alacağız” sloganları eşliğinde devam eden yürüyüş sırasında, Platform Üyelerinden Özge Akman, Yeşil Gazete okurları için yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Bu mücadeleyi cinayete kurban giden kadınların aileleriyle birlikte veriyoruz. Koruma yasasının çıkması bizim için büyük bir kazanım olmuştur. Şimdi sıra uygulamadadır. Bu cinayetleri işleyenlere hiçbir indirim uygulanmaması ve ağır ceza verilmesini sağlayacak ek madde ile ilgili mücadelemiz devam ediyor. Kadın cinayetlerinde gözle görülür bir artış var, çünkü kadınlar artık kendi kararlarını kendileri veriyor. Dikkat edilirse en çok ölüm boşanmak isteyen kadınlarda görülüyor.”

Yürüyüşün sonunda öldürülen kadınların yakınları birer konuşma yaparak, hükümete ve başbakana,  acil olarak çözüm üretilmesi çağrısında bulundular. Daha sonra Platform adına söz alan  Rukiye Kılıç, Volkan Civelek‘in, Mehtap C. Bülbül‘ü, kendisine verilen uzaklaştırma cezası biter bitmez öldürdüğünü hatırlatarak şunları söyledi: “Polisler uzaklaştırma cezasını uzatmak için gerekeni yapmadı. Ailenin talebine karşılık polislerin cevabı “Çok fazla Arka Sokaklar dizisi izliyorsunuz” oldu. “Devlet, Bülbül ailesine bu cevabı reva görürken, şimdi bizler Bülbül Ailesi ile omuz omuzayız. Mehtap kardeşimize Platform olarak sahip çıkıyoruz ve Volkan Civelek’e ağır ceza verilmesini istiyoruz.”

Son olarak Ezgi Üçkardeşler, Platform adına basın açıklamasını okudu ve şu bilgileri verdi:

 

“18 Ocak tarihli Koruma Yasası ve Yönetmeliği büyük bir kazanımdır. Bizim yaşam güvencemizdir. 16 Şubat günü İTÜ Taşkışla Kampüsü‘nde yapacağımız eğitimle yaşam hakkının nasıl korunacağını tüm kadınlara anlatacağız. Kadınlar artık haklarını ve korunmanın mümkün olduğunu bilecek. Adalet biziz, susmayacağız.”

Açıklamanın ardından eylem sona erdi.

Haber ve Fotoğraflar: Gülden Akyol

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.