Dünya

Yunanistan ekonomisi iyiye gidiyor

0

2009 yılından bu yana borç krizinin pençesindeki Yunanistan’dan bu kez iyi bir haber geldi. Yunanistan Maliye Bakanlığı, ülkenin uzun zaman sonra ilk kez bütçe fazlası verdiğini duyurdu.

Yunanistan Maliye Bakanlığı, ülkenin 2012 yılında harcamalarından daha fazla gelir elde ettiğini ve bütçe fazlası verdiğini duyurdu. Hesaplama yapılırken faizlerin göz önünde bulundurulmadığını açıklayan bakanlık yetkilileri, faiz dışı bütçe fazlasının 434 milyon euro olduğunu ifade etti. Yunanistan Mailye Bakanı Yanis Strunaras, “Ekonomide yeni bir başlangıç yapılabilmesi için gereken şartlar sağlandı” dedi.

Böylelikle 2012 yılında bütçe açığının Gayrisafi Yurtiçi Hasıla’ya (GSYH) oranının yüzde 6,6 oranına düşürüldüğü belirtildi. Bu oranın bu sene yüzde 5,2 ila 5,4 arasına çekilmesi planlanıyor. Yunanistan’da mali krizin başladığı 2009 yılında bütçe açığının GSYH’ye oranı yüzde 15,4 dolayındaydı.

Uzmanlar, bu gelişmeyi Atina’nın uzun zamandan beri yalnızca zaruri ödemeleri yapmasına ve tüm alanlarda sıkı tasarruf önlemlerinin uygulanmış olmasına bağlıyor. Ancak bütçenin dengelenmesinin daha uzun zaman alabileceği ifade ediliyor.

(Deutsche Welle Türkçe)

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.