Kültür-Sanat

Şinasi ve Akün Sahneleri için bugün eylem var

0

Ankara’da bulunan Şinasi ve Akün Sahneleri 5 Şubat’ta gerçekleştirilecek bir ihaleyle satışa çıkarılıyor. Şinasi ve Akün Halkındır Platformu, bugün (2 Şubat) saat 17:00’de sahnelerin önünde eylem gerçekleştirecek.

Sol Gazetesi’nin haberinde, bileşenleri Kültür Sanat-Sen, Mimarlar Odası, Ankara Sanat Tiyatrosu, Nazım Hikmet Kültür Merkezi gibi örgüt ve kurumlardan oluşan Şinasi ve Akün Halkındır Platformu yaptığı açıklamada dünya standartlarına sahip sahnelerin pek çok festivale ev sahipliği yaptığı belirtilirken, “Sahibi halk olan bu binaları satacağını söyleyen Emek İnşaat bu yapıları kendisi kurmadı. Bizlerin vergileriyle kurulan bu kültür ve sanat varlıkları halkın yararı için vardır” denildi.

Küçük Tiyatro da satılacak

Evrensel Gazetesi’nden Hilal Yağız’ın Kültür Sanat Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya ile yaptığı röportaja göre “Küçük tiyatronun da satılması söz konusu… Aynı anda Kültür Bakanlığı’nın 4848 sayılı kanununu değiştirecek olan taslak da hazırlandı. Taslak, sendikadan saklanıyor. Sanat kurumlarına kadrolu personel alımının tamamen biteceği tahmin ediliyor.”

Sol, Evrensel, Yeşil Gazete

You may also like

Comments

Comments are closed.