Medya-İnternet

Engelli gençler için Akıllı Web Sitesi projesi

0

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, engelli gençlerin web tasarımcısı ve içerik yöneticisi olmalarını sağlayan ”Afalina Akıllı Web Sitesi” projesini hayata geçirdi.

Konuyla ilgili açıklamaya göre, LED Bilişim ile Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin ortak projesiyle, engellilerin eğitimin ardından web tasarımcı olarak ekonomik hayatın içinde yer almaları amaçlanıyor.

Adını yunus balığı türü afalinadan alan projesiyle engel tanımayan gençler web tasarımcısı olarak iş hayatında aktif rol almaya başladı.

Projenin ilk öğrencisi, spastik deparazi hastası, 19 yaşındaki milli yüzücü Okan Çınar, derneğin imkanlarıyla önce grafik ardından da web tasarımcısı olduğunu belirtti.

Çınar, grafik tasarım kursunun kendisini sosyalleştirdiğine dikkati çekerek, ”Afalina ile beraber artık kendi parasını kazanan özgür bir birey oldum” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş ise engellilerin ekonomik hayata katılması için ellerinden geleni yapacaklarını anlattı.

Baş, engelli üyelerinin www.engelsizwebtasarim.com adresi üzerinden web sitesi yaptırmak isteyenlere, maksimum 3 gün içerisinde işi teslim ettiklerini kaydetti.

(Dünya Bülteni.net)

You may also like

Comments

Comments are closed.