ManşetTürkiye

Yine yeni yeniden Pınar Selek davası Çağlayan Adliyesi’nde

0
Sosyolog Pınar Selek’in üç kez beraat ettikten sonra Yargıtay’ın kararı yeniden bozması sonucu dünya hukuk tarihinde benzeri daha önce görülmemiş bir şekilde  erel mahkemenin kendi kararı üzerinde direnmekten de vazgeçmesiyle seyri değişen dava bugün Çağlayan Adliyesi’nde bir kez daha görülüyor. Pınar Selek için bir araya gelen Hala Tanığız Platformu, sosyoloji öğrencileri, feminist kadın örgütleri, LGBTT hareket ve uluslararası dayanışma gösteren organizasyonlar Pınar Selek’in yanında olduklarını göstermek adına Çağlayan Adliyesi’nin önünde toplandı.
 
Hala Tanığız Platformu adına basın açıklamasını okuyan Nur Sürer;  Pınar’ın yanında olduklarını, beraatini geri istediklerini belirterek  hukuksuzlukların ve haksızlıkların artık görülmesi gerekliliğini belirtti.
 
Pınar Selek davasının hukuki usulsüzlük ve adaletsizlik örneği olduğunu aynı zamanda bu davanın hukuki olmaktan çok artık ideolojik bir boyutta değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Sürer, ” Hala Tanığız Platformu olarak Pınar Selek’in beraatini geri istiyoruz. Onu gülmek,dans etmek, isyan etmek, yaşamak, çalışmak ve üretmek üzere yanı başımızda istiyoruz. Hepsi bu kadar” diye konuştu.
 
Dünya Genç Yeşilleri’nden Pınar Selek’e destek
 
Pınar Selek’e bir destek de Dünya Genç Yeşilleri’nden geldi. Hala Tanığız Platformun’dan Müge Fazlıoğlu ile Zülal Fazlıoğlu Akın tarafından türkçeye çevrilen Dünya Genç Yeşilleri’nin açıklaması şöyle:
 
“24 Ocak 2013 Uluslararası Dayanışma Faaliyeti Çağrısı

Dünya Genç Yeşilleri, neredeyse 15 yıldır Türkiye’de kendisine karşı devam eden adli yargılama ile mücadele eden sosyolog, yazar ve insan hakları savunucusu Pınar Selek ile dayanışma içinde olduğunu belirtmek istemektedir. 24 Ocak 2014 tarihindeki durusma için yapılacak tüm uluslararası dayanışma faaliyetlerini sonuna kadar destekliyoruz.

Türkiye’de azınlık hakları üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Pınar Selek, PKK’ya dair yapılan soruşturmada terörizm şüphelisi konumuna getirilmiştir. O dönemde PKK için propaganda yapma ve İstanbul Mısır Çarşısı’nda meydana gelen patlamada sözde suç ortağı olduğu iddiaları ile tutuklanmış ve ağır işkence görmüştür. İki buçuk yılı hapiste geçirdikten sonra 2006, 2008 ve 2011 yıllarında gerçekleşen üç duruşmada bu haksız iddialardan beraat etmesine rağmen alınan beraat kararları, görülen son duruşmada hiçe sayılarak davanın yeniden açılmasına karar verilmiştir.

Dünya Genç Yeşilleri, bu davanın yeniden açılmasına ilişkin verilen kararın tek amacının nihai cezanın yasal olarak hükme bağlanması olduğu endişesi taşımaktadır. Bu usul süreci, Pınar Selek aleyhinde verilen hükmün Türk yargı sistemi içinde yer alan bazı çevrelerce 1998 yılındaki tutukluluğundan beri önceden belirlenmiş olduğu izlenimi uyandırmaktadır. Bu nedenle, Pınar Selek aleyhinde açılan davanın 24 Ocak 2014 tarihinde gerçekleşecek olan durusmasına uluslararası kamuoyunun destek vermesi ve duruşma için dayanışma faaliyetleri organize edilmesi çağrısında bulunuyoruz.

Brüksel, Belçika

Dünya Genç Yeşilleri”

(Yeşil Gazete, Kazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.