LGBTİ+Manşet

Ahmet Yıldız cinayeti davasında 12. duruşma Cuma günü

0

Eşcinsel olduğu için babası tarafından öldürülen Ahmet Yıldız davasının 12. Duruşması 25 Ocak’ta görülecek. İstanbul Bağlarbaşı’ndaki Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma saat 14.15’te başlayacak.

17 Eylül’de görülen önceki duruşmada, “tasarlayarak yakın akrabayı öldürme”suçlamasıyla aranan sanık baba Yahya Yıldız hakkındaki yakalama emri infaz edilemediği için dava 25 Ocak 2013 tarihine ertelenmişti.

Ahmet Yıldız’ın, 15 Temmuz 2008’de, İstanbul’da sokak ortasında vurularak öldürülmesinin üzerinden geçen dört yılı aşkın sürede adalete teslim edilen kimse olmadı. LGBT örgütlerinin takipçisi olduğu davada, geçen 4,5 yılda olaya tanıklık edenlerin ifadelerinin mahkemece alınması ve yakalanmasının beklenmesinden başka bir gelişme olmadı.

Ahmet Yıldız’ın öldürülmesini homofobik nefret cinayeti olarak adlandıran LGBT örgütleri, eşcinsel ve transların öldürülmelerinin politik cinayetler olduğuna dikkat çekiyor.

Av. Fırat Söyle, LGBT örgütleri adına yaptığı çağrıda, ““Elimiz kolumuz bağlı bir şekilde failin yakalanmasını beklemekteyiz. Peki olayın içinde olan başkaca failler yok mu? Tüm aile bireyleri en az tetiği çeken fail kadar suçlular. Bunların yargılanmasının önünü açmak ve Ahmetlerin, R. Ç.’lerin davalarının takipçisi olacağımızı bir daha haykırmak için 25 Ocak 2013 saat 14.15 Üsküdar Adliyesinde olalım.” şeklinde konuştu

(Kaos GL)

 

 

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.