Kültür-Sanat

Damien Hirst, “spin art” sergisi İstanbul’da

0

Damien Hirst’ün 30 eseri Türkiye’de ilk kez Portakal Sanat Evi’nde yapılacak satışa açık sergide sanataseverlerle buluşuyor. Sanatçının sergilenecek yapıtları arasında “Spin Paintings”, “Spot Paintings” ve “Pharmacy” serilerinin çarpıcı örnekleri ile pırlantalar, kelebek ve neşterleri bir araya topladığı “No Humanity” ve “No Remorse” gibi eserleri de yer alacak.

Çağdaş sanatın sansasyonel temsilcilerinden Damien Hirst, formadhyle ile doldurulmuş akvaryumlara yerleştirdiği hayvanlar; 8601 adet pırlanta ile kapladığı kafatası ve yaşam ile ölüm arasındaki ironik ilişkiyi anlatmak için oluşturduğu kelebek odaları sayesinde akıllara kazındı. Öte yandan bu çalışmaların hayvan hakları aktivistleri tarafından ciddi eleştiriler alıyor.

‘Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri’,’ sergi katılımcılarına aşağıdaki soruları sorup, yanıtları yayımlayarak tepki göstereceklerini belirtiyor.

  • Damien Hirst’ün daha önce gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili bilginiz var mı?
  • Damien Hirst’ün içlerinde zebra, köpekbalığı, koyun gibi hayvanların ölü bedenlerini özel bir sıvı içerisinde sergilediğini biliyor musunuz?
  • Peki İngiltere’deki en son sergisinde 9000 kelebeği öldürmüş olması hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • Sizce sanat günümüzde öldürmeyi meşrulaştırabilecek bir duruma geldi mi? Sizce hayvan öldürülerek sanat yapılabilir mi?

 

***

 

Sergi 11 – 31 Ocak 2013 tarihleri ve 10.00 – 20.30 saatleri arasında Portakal Kültür ve Sanat Evi’nde, pazar da dahil olmak üzere, haftanın her günü açık olacak.

 

– Yeşil Gazete –

You may also like

Comments

Comments are closed.