Türkiye

Zihinsel engelli kıza cinsel saldırıya 8 yıl hapis

0

Kayseri’de zihinsel engelli 18 yaşındaki Ş.Ş.’ye, cami tuvaletinde cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan 47 yaşındaki Z.D.’ye 8 yıl hapis cezası verildi.

Merkez Kocasinan İlçesi Serçeönü Mahallesi’nde 22 Ekim’de devriye gezen polis ekipleri, bir kadının bir erkek tarafından Ahi Evran Cami’nin erkekler tuvaletine götürüldüğünü görürken, kızı öpüp eteğini indirmek isterken yakaladıkları Z.D.’yi gözaltına aldı. Mahkemeye sevk edilen şüpheli çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya tutuklu olarak getirilen Z.D.’yi cinsel saldırı iddialarını kabul etmedi. Z.D., gece sokakta dolaşırken bir otomobilin Ş.Ş.’nin yanına yaklaştığını, otomobile zorla bindirilmesine engel olduğunu söyledi. Z.D. kızın, evden kaçtığını anlattığını, onu evine götürmek isterken tuvalete gitmek istediğini savunurken, “Erkek tuvaletine girince içerde birileri olur diye ben de peşinden kapıya kadar gittim. Kesinlikle cinsel saldırıda bulunmadım. 47 yaşındayım, 3 yetişkin çocuğum var, suçlamaları kabul etmiyorum” şeklinde konuştu.

Sanık Z.D. karakoldaki ifadesinin hatırlatılması üzerine, “Karakola gittiğimizde gözlüğüm yanımda yoktu. Polis ne yazdığını bilmiyorum, ifademi okumadan imzaladım” dedi. Ş.Ş. de ifadesinde, “Annemle kavga edip evden kaçtım. Gece sokakta dolaşırken bu amca beni otomobile bindirmek isteyenlerden korudu. Beni öpüp, eteğimi indirmedi” diye konuştu.

Tanık olarak dinlenen polis memurları da Z.D.’yi cami tuvaletinde Ş.Ş.’yi öperken yakaladıklarını; genç kızın “yapma” diyerek karşı koyduğunu gördüklerini anlattı.

Mahkeme heyeti, cinsel saldırı ve hürriyetten alıkoyma suçlarından yargılanan Z.D.’ye 8 yıl hapis cezası verdi.

(Son Dakika.com)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.