ManşetYeşil Havadis

Genç Yeşiller tutuklu öğrencilere kartpostal gönderiyor

0

Genç Yeşiller, tutuklu öğrencilerle dayanışmak, onlara haklı mücadelelerinde yalnız olmadıklarını hissettirmek için hazırladıkları kartpostalları 8 ekim Pazartesi günü 700 tutuklu öğrencinin özgürlüklerinden mahrum bırakıldığı cezaevlerine gönderiyor.

Tutuklu öğrencilerle dayanışmak, 700 tutuklu öğrenciye destek mesajlarını iletmek isteyten herkesi Pazartesi günü saat 12:30’da Galatasaray Lisesi önüne davet eden Genç Yeşiller, Taksim meydanına kadar yürüyüp basın açıklaması yaptıktan sonra  kendileri gibi okul sıralarında, kantinde, okullarının bahçelerinde olmaları gerekirken AKP iktidarının aymaz tutumu nedeniyle cezaevlerinde özgürlüklerinden mahrum bırakılan öğrenci arkadaşlarına hazırladıkları kartpostalları gönderecekler. Taksim Postanesi’nde kartpostalların gönderimi yapılırken Adalet Bakanlığı’na da tek tek imzaladıkları dilekçeleri teslim edecekler.

Her kartpostalın bir hikayesi vardır sloganı ile işe koyulan Genç Yeşiller, bu kartpostallar da Türkiye’de tutuklu 700 öğrencinin hikayesinin bir parçası olacak diye başlamışlardı bu etkinliğe. 3 ayrı günde hazırlanan kartpostallar için tüm öğrencilere, tutuklu öğrencilere destek vermek isteyen herkese çağrı yapıldı,  kimisi evinden boya bir başkası atık kağıt getirdi, kartpostallarda kullanmak üzere dergi de getiren oldu kumaş parçası da. Sonuçta 100’ü aşkın kartpostal hazırlandı. Hazırlanan kartpostallarda yazılacak mesajlar içiniki gün boyunca Galatasaray Lisesi önünde 700 tutuklu öğrenciye mesaj iletmek isteyenlerle kartpostallara en içten sevgiler ve dilekler yazılıp çizildi. 700 tutuklu öğrencinin isimleri ve tutuklu bulundukları cezaevlerinin listesi Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnsiyatifinin raporundan alındı.

Şimdi dışardaki öğrencilerin içerdeki öğrenci arkadaşlarına, “yanınızdayız, mücadeleniz mücadelemizdir” mesajını ilettikleri kartpostalları 700 tutuklu öğrenciye gönderme zamanı. Genç Yeşiller hepinizi bu Pazartesi 12:30’da Galatasaray Lisesi önüne bekliyor. Etkinliğin facebook adresi üzerinden katılım mümkün.

(Yeşil Gazete)

 

Sevgilerimizle,
Genç Ye1

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.