Doğa MücadelesiManşet

Bursa’da köylüler, “Termik Santral istemiyoruz” dedi

0
Bursa, Keles Kozağacı bölgesine kurulmak istenen termik santral köylüleri isyan ettirdi.1 Kasımda ihaleye çıkacak olan termik santral ile ilgili Kozağacı bölgesinde bulunan 6 köyün halkı toplanarak “Termiğe hayır” mitingi yaptı. Daha önce ihalesi yapılan termik santral 135 megavat gücünde olacaktı. İhale yöre halkının tepkisi sebebiyle iptal edilmişti. Şimdi tekrar ihalesi yapılacak olan termik santral 270 megavat gücünde olacağı belirtildi.
Yaklaşık 2500 kişinin yaşadığı Kozağacı bölgesinde Yunuslar, Harmandemirci, Durak, Davutlar, Denizler, Issızören köyleri bulunuyor. Geçim kaynağı olarak yurtdışına ihraç etmek üzere kiraz üreten köylüler termik santralin inşaatına geçim kaynaklarının sonuna neden olacağı gerekçesi ile karşı çıkıyor.
Durak köyünde toplanan 6 köyün sakinleri eylem yaptı. Durak köyünden Hasan Tekin, “Biz çevrenin kirlenmesini istemiyoruz. Şu an Kozağacı yöresinde üretilen kirazın ülkemize olan katma değeri toprağın altında bulunan kömürün getirisinden çok fazladır. MTA’nın 1980 önceki verilerine göre hareket edilmesi çok yanlıştır. O yıllarda buradaki araziler değerlendirilmiyordu, atıl durumdaydı. Şimdi ise her taraf kiraz ağaçları ile dolu. Kozağacı yöresinde yaşayan hiç kimse kendi topraklarında işçi olmak istemiyor. Termik santrale alternatif olarak Kocasu çayına hidro elektrik santrali yapılsın” dedi.
(Olay)

You may also like

Comments

Comments are closed.