KadınManşet

Bir kadın cinayeti daha

0

Adana’da 38 yaşındaki Hülya Işık’a, resmi nikah olmadan yaşadığı 42 yaşındaki Hacı Demirtaş tarafından kendisine şiddet uygulandığı grekçesi ile jandarma tarafından koruma verildi. Koruma süresini uzatmak için evden çıkan Hülya Işık, Hacı Demirtaş tarafından pompalı tüfekle öldürüldü.

Nikahsız olarak köyde düğün yapıp evlenen Demirtaş, eşi Hülya’ya şiddet uygulamaya başlayınca araları bozuldu. Yediği dayaklara artık katlanamayan Işık, 7 ay önce köyde yaşayan annesi Havva’ Işık’ın evine sığındı. Demirtaş nikahsız eşini, “Eve dönmezsen seni öldürürüm” diye tehdit etmeye başladı. Bu tehditler üzerine Işık, jandarmaya giderek eşinin kendisini tehdit edip öldüreceğini belirterek koruma istedi.

Işık’a verilen koruma süresinin bitmesinden sonra  eşinin tehditlerinden korktuğu için öğlen saat 12.45’de koruma süresini uzatmak için evden çıktığı sırada Hülya Işık, evin 10 metre uzaklığındaki bahçede pusuya yatan Hacı Demirtaş’ın pompalı tüfekli saldırısına uğradı. Yaralı kadın doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Kocası tarafından öldürülen Işık’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, katil zanlısı kocası ise yakalanmaya çalışılıyor. Jandarma, katil zanlısı Demirtaş’ın yakalanması için çevre il ve ilçe emniyet müdürlüklerine bilgi verdi

(Haber Molası.com)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.