DoğaManşet

Dünya Kuş Gözlem Günü 6 – 7 Ekim’de

0

Doğa Derneği bu yıl 6-7 Ekim’de kutlanacak olan Dünya Kuş Gözlem Günü’nde dünyanın pek çok bölgesinden binlerce kuş gözlemcisiyle birlikte kutlamaya hazırlanıyor.

6-7 Ekim tarihlerinde kuş gözlemcileri ya da kuş gözleminde blunmak isteyenler yaşadıkları şehirlerde hep birlikte gözlem yaparak bir araya gelecek ve gördükleri, seslerini duydukları kuşların listelerini tutacaklar. Bu vesile ile yeni kuş gözlemcilerinin de katılarak  kuş gözlemcisi sayısının çoğalması hedefleniyor.

Avrupa’nın birçok ülkesinde aynı anda organize edilen bu etkinliğin sonuçları bu sene Çek Ornitoloji Derneği tarafından derlenerek dünya kamuoyuyla paylaşılacak. Dünya Kuş Gözlem Günü’nün bir parçası olmak, bu uluslararası kuşçuluk bayramını kutlamak ve yaşadığımız bölgelerde kuşları tanıtmak açısından harika bir fırsat.
Genel Bilgi

Dünya kuş gözlem günü, Dünya Kuşları Koruma Kurumu’nun (BirdLife International) üyeleri tarafından her yıl ekim ayının ilk hafta sonu gerçekleştirilerek tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Bu etkinliklerle; Halkın, kuşların ve yaşam alanlarının korunması konusunda bilinçlenmesi; kuş göçlerine ve doğal yaşam alanlarına, beslenme, konaklama ve göç rotalarına dikkat çekmek; ulusal ve uluslararası medyanın ilgisini bu konuya çekmek; kuş gözlem ağını güçlendirmek amaçlanıyor.

(Doğa Derneği)

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.