DünyaManşet

17 Eylül’de bir kez daha #OccupyWallStreet

0

Arap Baharı sonrası dünya çapında uyanan direniş hareketlerinin en göze çarpanlarından olan #OccupyWallStreet (Wall Street’i İşgal Et) bugün, hareketin yıldönümü olan 17 Eylül’de bir kez daha Wall Street’i işgal ediyor. Gün için kullanılan hashtag S17, September 17 yani 17 Eylül.

Hareket öncelikle ABD’nin finans başkenti Wall Street’te başlamış akabinde bütün ülkeye yayılmıştı. İlk günlerde şiddet karşıtı harekete tölerans gösteren kolluk güçleri hareketin kazandığı ivme ve dünya çapında artan destek sonrası ülke genelinde kurulan direniş çasdırlarına müdahale etmiş, occupy wall street hareketini sonlandırma çabalarına girişmişti.

Bugün OccupyWallStreet hareketi yeniden ivme kazanıyor. Bu sabah itibarı ile Wall Street hareketlenmeye başladı bile. s17nyc.org/ adım adım gün içerisinde eylemcilerin nasıl bir plan içerisinde hareket edeceği belirtilmiş durumda. Sitede de vurgulandığı gibi eylemciler 15 Eylül’ü eğitime, 16 Eylül’ü kutlamaya, işgalin başlangıç tarihi olan 17 Eylül’ü ise direnişe ayırmış.

occupywallst.org/ sitesinden de eylemcilerin mesajlarını takip etmek mümkün. Hareketin yıldönümü için pek çok banner hazırlansış. Birisinde “15’i talep etme, 16’sı çözüm üretme, 17’si ise harekete geçme günü” yazıyor.

Occupy Wall Street hareketinin doğum günü kutlamasını da içinde barındıran #S17 günündeki gelişmeleri anbean twitter üzerinden twitter.com/OccupyWallSt adresinden takip etmek mümkün

(Yeşil Gazete)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.