ManşetTürkiye

İstanbul’da kulak, Ankara’da göz! İşkence her yerde!

0

4+4+4 mitingi sırasında polisin saldırısına maruz kalan SDP’li Eylem Ataş’ın bir gözü yüzde 80 oranında görme kaybına uğradı.

Eğitim-Sen’in çağrısıyla dün Ankara’da düzenlenen miting sırasında polisin coplarla saldırdığı Eylem Ataş’ın bir gözü yüzde 80 oranında görme kaybına uğradı.

Miting alanına girerken kendilerini aratmak istemeyen DEV LİS ve SDP üyeleri ile polis arasında gerginlik yaşandı. Polis bu sırada Eylem Ataş’ın yüzüne copla vurdu.

Yüzünün çeşitli yerlerinde ödem oluşan ve tek gözü yüzde 80 göremeyen Ataş, hastaneye götürüldü. Hacettepe Hastanesi’ne götürülen Eylem Ataş’a polis baskısı nedeniyle darp raporu verilmedi. Bunun üzerine Dünya Göz Hastanesi’ne götürülen Ataş’a, polis baskısı sebebi ile 2.5 saat boyunca herhangi bir tedavi uygulanmadı.

Gerçekleştirilen bu ihmal sebebi ile Ataş’ın yüzde 80 görme kaybının kalıcı olma ihtimali çok yüksek.

Yaşanan durum ve Dünya Göz Hastanesinin ihmali sebebi ile SDP ve Eylem Ataş’ın ailesi suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun ardından Dünya Göz Hastanesi, aileye ve SDP’lilere “Tedavi masraflarını biz üstlenelim, olay kapansın” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan SDP Ankara İl Örgütü, “Şu anda yüzünde ödem bulunan ve %80 göremeyen arkadaşımızın bu halde olmasının sebebi orantısız polis şiddeti ve onu 2.5 saat boyunca tedavi etmeyen Dünya Göz Hastanesi’dir. Bu olayın peşini asla bırakmayacağız, bu olayın sorumluları ceza alana kadar bu davanın takipçisiyiz!” dedi.

(ETHA)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.