ManşetTürkiye

Caz festivalinde Aynur Doğan’a sosyal linç

0

Bu gece, 18. İstanbul Caz Festivali kapsamında Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda sahne alan Aynur Doğan, şarkılarını seslendirdiği sırada bir grubun protestosuyla karşılaştı.

İspanyol asıllı, beş Grammy ödüllü flemenko ustası Javier Limon’un ‘Suyun Kadınları’ isimli projesinde Akdeniz’in diğer usta kadın sanatçılarıyla birlikte yer alan Aynur Doğan, Kürtçe iki parça seslendirdikten sonra bir grup seyircinin ‘Türkçe Türkçe’ tepkileri ile karşılaştı. Kürtçe söylemeye devam eden Doğan’a karşı protestolar devam etti.

Aynur, Aynur diye tempo tutup alkışlayan bir diğer grup izleyicinin destek çabaları protestocu grubun yuhalamalarına karışınca, Doğan sahneyi kendisini destekleyen izleyicilerine el sallayarak terketti.

Aynur’u alkışlarla tekrar sahneye çağırma girişimi gerçekleştiyse de, Javier Limon’un ve İKSV yetkilerinin konsere ara vermeden devam etmeleri yaşanan ırkçı tepkiyi engelleme girişimini başarısız kıldı.

Bu ırkçı saldırıya  bir kısım seyirci ağlayarak bir kısım seyirci çaresizce seyirci kalarak bir kısım ise konser alanını terkederek tepki verdi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.