DünyaManşet

[Yenilendi] Madrid’den son haberler: Blokaj ve kuşatma

0

Madrid’de 1 ay önce başlayan isyan hakkındaki son durumu almak için oradaki eylemlerde yer alan Memed Cemil Şimşek’le iletişime geçtik. Memed Hollanda’da öğrenci olmasına karşın isyanla birlikte soluğu İspanya’da almış. 15 gün çadırda kalmış. Şu an bir işgal evinde kalıyor. Gidişinin ikinci gününden itibaren iletişim ve görsel-işitsel komitelerde aktif rol almaya başlamış. Madrid’deki devrim heyecanını şöyle anlatıyor:

Memed Cemil Şimşek:

“Madrid’de devlet karşıtı işgal genişliyor.

1 ay süren Puerta del Sol işgali pazar günü geniş katılımla gerçekleşen halk meclisinden sonra enformasyon çadırını genişletip meydanın ortasına ve çalışma gruplarını çevre semtlerdeki işgalevlerine çekme kararı aldı. N-1 yöntemiyle alınan konsensusta -1 olanlar (yani konsensusa katılmayanlar) kendi kararları doğrultusunda enformasyon noktasının etrafında işgali sürdürüyorlar. Pazar günkü halk meclisi başlamadan önce bütün çalışma gruplarının çadırları söküldü ve gücümüzün göstergesi olarak mekan tertemiz bırakıldı, stickerlar bile kazınarak çıkartıldı. Halk meclisinde bütün çalışma grupları son durum üzerine rapor verdi. Suriye ve Tunus’tan gelen yoldaşlar selamlama konuşması yaptı.

Devrim olarak kabul edilen 1 aylık işgalden çekilenler buradaki anılarını hatırlarken mutluluk gözyaşları döktüler, ‘kaybolmuyoruz, genişliyoruz’ sloganlari attılar. Aynı gece parlementoya bir yürüyüş düzenlendi. Polis yolları kapatınca, yürüyüş Atocha Tren İstasyonu’na yöneldi. Kitlenin çekildiği günün gecesinde saat 02:00’de Puerta Del Sol’a yeniden girdi, işgali sürdüren yoldaşlarla kucaklaşıldı, darbukalar, gitarlar ve flütler çalındı. Çalışma grupları gün be gün meclislerini sürdürüyorlar. Bugün görsel-işitsel çalışma grubuna bağışlanan sanat atölyesinden Zaragoza ve Barcelona’daki halk meclislerine canlı yayında bağlandık. Sabah (15 Haziran) erken saatlerde haciz edilecek bir evin etrafında kitlesel blokaj eylemi yapılacak ve polislerin yolu kapatılmaya çalışılacak.

Puerta Del Sol devlet karşıtlarının kontrolünde ve anarşist işgalci güçler Madrid’in geneline doğru genişliyor. 19 Haziran’daki büyük yürüyüşün sonunda parlemento 6 koldan kuşatılacak.

15 Haziran’daki blokaj eylemi ve 19 Haziran’daki parlamento kuşatması http://madrid.tomalaplaza.net/tv/ adresinden canlı yayında dünyayla paylaşılacak. Bu sayfada canlı yayın olmadığı zaman görsel-işitsel çalışma grubumuzun önceki günlerde çekip montajladığı videoları görebilirsiniz.”

M.C.Ş.

*****

Saat 17:00’de Memed’den aldığımız habere göre blokaj başarılı olmuş. Sabah 07:00’de evin önünde toplanan kalabalıklar, polisin yaklaşmasını ve evin haczedilmesini engellemiş. Savcılık kararıyla, yapılması istenen haciz işlemi kaldırılmış.

 

Ramazan Kaya – Yeşil Gazete

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.