ManşetTürkiye

Anadolu Ankara’da direniyor, kök salıyor: 6. gün

0

Geçtiğimiz cumartesi günü Ankara girişinde durdurulan Büyük Anadolu Yürüyüşü kervanları, şehir merkezine 24 kilometre uzaklıktaki direnişlerini sürdürüyor.

Sürdükçe kendi yapısını tekrar oluşturan direniş, “Misafirlik 3 gün sürer, 3 günden fazla burada kalamaz dönersiniz!” diyenlerin “temennilerini” boşa çıkartacak şekilde kök salıyor. Gelinen noktanın bundan sonra Büyük Anadolu Yürüyüşü Gölbaşı Direnişi olarak anılmasını isteyen Büyük Anadolu Yürüyüşü Gölbaşı Direnişçileri’ne yönelik baskı da destek de artıyor.

Çankaya Belediyesi’nin gönderdiği tuvaletleri, kamp alanına sokmayan polis, dün direnişçilerin kendi imkanlarıyla yapmak istediği tuvaleti de yıkmaya çalışmış durumda. Bununla birlikte, direnişçilere destek veren Ankara Barosu da, hijyen konusunda direnişçilere kendi konukevi’ni açmış durumda. Yine Ankara’dan sürekli destek ziyaretleri de gerçekleşmekte Gölbaşı’na.

Saklama koşulları olmadığı için bozulabilecek gıdalar yerine, kuru gıdaların daha kullanışlı olduğu kamp bölgesine kimse eli boş gelmese de, gelen yardımlar engellenmeye çalışılıyor. Gıda ve su dışında, kamp malzemesi olarak kullanılabilecek araç gerecin de kamp alanına sokulmasında sıkıntı yaşanıyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.