Hayvan Hakları

Bodrum’da yunus parkı protesto edildi

0

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir grup çevreci, ilçede faaliyet gösteren yunus parkının kapatılmasını istedi; işletme sahibiyle tartıştı.

Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Filiz Dizdar, Yeşiller Partisi’nden Bilge Contepe ve bazı çevreciler, Güvercinlik mevkisindeki yunus parkında toplandı. Protestocuların amacı işletmenin kapanmasıydı.

Filiz Dizdar, yunusların özgür hayvanlar olduklarını, okyanuslar ve denizlerde özgürce yaşamaları gerektiğini söyledi. Yunus parklarının kapatılması gerektiğini söyleyen Dizdar, “Yunuslar terapilerde kullanılıyor olabilir ama zaten suda ve doğada terapi bütün hatalıklara iyi geliyor. Yunusların da diğer canlılar gibi doğal ortamlarında yaşamaları gerekir” dedi.

Bilge Contepe de Bodrum’daki yunus parkının yunusları hapsedildiğini savunarak, “Yunusları metalaştırıyorsunuz. İnsanların buraya gelmesini engelleyeceğiz. Bodrum’da böyle bir yer istemiyoruz” diye konuştu.

-“TURİZM VE TERAPİ AMAÇLI KULLANIYORUZ”-

Yunus parkının işletmecisi Cenk Gökalp ise 5 yıldır Bodrum’da faaliyet gösterdiklerini, parkta “West”, “Doğa”, “Ada” ve “Ada 1” adlarında 4 yunusun bulunduğunu söyledi. Yunusları doğadaki şartlara en yakın şekilde yaşatmaya çalıştıklarını belirten Gökalp, şöyle konuştu:

“Son bir haftadır Türkiye’deki yunus parklarında yabancılar tarafından eylemler yapılıyor ama ABD ve Avrupa’da da bu parklardan var. Neden buralarda eylem yapmıyorlar? Biz burada turizm ve terapi amaçlı hizmet veriyoruz. Engelli aileleri bu durumdan çok memnun. (Yunusların parklarda tutsak edildiği) iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Bu mantıkla hayvanat bahçesindeki hayvanlar da birer tutsak. ”

Yunus parkını çevreleyen çitlerin 2 metre olduğunu söyleyen Gökalp, yunusların 4-5 metreye kadar zıplayabildiğini ifade ederek, eğer isterlerse çitleri aşıp gidebileceklerini belirtti.

You may also like

Comments

Comments are closed.